Szombati program

2023.09.14. 13:00

Ars Sacra fesztivál lesz a kisapostagi evangélikus templomban

Szeptember 16-án szombaton az ARS SACRA FESZTIVÁL keretében Kisapostagon is megrendezésre kerül a Nyitott templomok napja, melyre a szervezők tisztelettel meghívják az érdeklődőket!

Duol.hu

Az Ars Sacra Fesztivál minden évben gazdag és színes programokkal várja az örök értékekre vágyókat. 11 műfajban 400 ingyenes program, sok helyszínen. 140 templomban lesznek fesztivál-programok, ahol elsősorban a zenéé a főszerep! Bővebb információ található: https://ars-sacra.hu/
A kisapostagi Evangélikus templomban szombat délután 1 órától 6 óráig lehetőség lesz bárki számára a templom, templomi gyűjtemények–könyvek -képeslapok-tárgyak és az oltárdíszítés megtekintésére, zenehallgatásra, csendes elmélyülésre.

Korlátozott számban megvásárolható Fülöp Mihályné: A Kisapostagi Evangélikus Egyház Története című könyve, amely 70 évet átölelő gyűjtőmunka Agárdiné Fölöp Ilona segítségével.

5 órától Stermeczki András evangélikus lelkész beszél az evangélikus egyház történetéről, valamint hangszeres egyházi zene hallható Szekszárdi Dóra, a dunaújvárosi és kisapostagi Evangélikus Templom kántorának előadásában.

Süteményes és üdítőitalos kínálással is készülünk a betérők számára.

A Szüreti bálos felvonulók és táncosok körülbelül fél 4-kor fognak a templom elé érni. Vendégül látásukról az Evangélikus Gyülekezet, az Orvosi Rendelőért és Teljes Emberért Alapítvány és a Kisapostagi Nyugdíjas klub gondoskodik finom házi süteményekkel és innivalóval.
A szervezők hívják és várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában