Jubileum

2023.06.14. 14:10

Sportóriások is részt vesznek a dunaújvárosi tornacsarnok 50 éves gáláján

Ötven esztendővel ezelőtt, 1973. június 24-30. között rendezték meg Dunaújvárosban a IX. Nyári Úttörő Olimpiát.

Antal Lajos

A tornacsarnok egykor és ma

Fotó: a szerző

A tornaversenyek lebonyolítására alkalmas tornacsarnok hivatalos megnyitójára 1973. június 26-án került sor a Központi Sporttelepen. A jelentős társadalmi munkában elkészült sportlétesítmény megnyitóünnepségén Borovszky Ambrus, a Dunai Vasmű vezérigazgatója adta át rendeltetésének a város tornasportját évtizedekre megalapozó csarnokot. A folytatás ismert, s az elmúlt fél évszázad során Dunaújváros sportjának meghatározó képviselőivé váltak a tornászok. 

A tornacsarnok egykor és ma
Fotó: Antal Lajos

A DKSE tornaszakosztálya 2023. június 15-én 16.30 órától tartja megemlékezéssel egybekötött évzáró tornászgáláját, melyen a csarnok névadójára is sor kerül. 

A rendezvényre látogató Czifra Lili, Kovács Zsófia, Makai Lilla és Mayer Gréta válogatott tornászok mellett találkozhatnak korábbi olimpikonjainkkal és edzőikkel, így Horváth Lászlóné Pancsi nénivel, Óvári Évával, Lővei Máriával, Kovács Péterrel és Paprika Jenővel. A rendezvényt jelenlétével megtisztelő sportolók és edzők névsora napról napra bővül.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában