Extrém bemutató a fordítónál

2023.05.06. 14:16

Komolyabb baleset nélkül tekerték le a 30 kilométeres távot - képgalériával

Úgy tűnik, az 1985 tavaszán a Dunaújvárosi Hírlap kezdeményezésére indult bringatúra a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A szombaton reggel kilenc órakor a Városháza térről elrajtolt 37. Bringatúra mezőnye ezúttal sem volt szerényebb létszámú, mint a szokásos. Vabják Kitti főszervező elárulta, 651-en regisztráltak a rendezvényre, ám a rendőrség becslése szerint 1200 résztvevővel zajlott le a rendezvény, szerencsére komolyabb baleset nélkül.

Balla Tibor

Fotó: LI

Ez már a 37. Bringatúra volt

Alapos előkészületek után startolt el szombaton reggel a 37. Bringatúra mezőnye a Városháza térről. Az egy nyomtávon közlekedők tudják, a téli pihenő után igényel némi törődést a kétkerekű. Ebben nyújtott segítséget reggel 8 órától  Orosz Tamás a Decathlon és az Aqarius Kerékpárbolt támogatásával. Aki igényelte, lehetősége volt a bringákon az apróbb javításokat elvégeztetni vele. Ugyancsak 8 órakor elkezdődött a regisztráció is, aminek tétje is volt, hiszen az első 500 regisztráló ajándék úti csomagot kapott a szervezőktől. Nem sokkal később, 8.10-kor zumbabemutatót tartott Délczeg Zsófi, majd az indulás előtt Sólyomvári Ágnes segítette a közös bemelegítést, hogy aztán 9 órakor immár bemelegített izmokkal indulhasson a mezőny Mezőfalvára, hogy teljesítse az oda-vissza 35 kilométeres távot. A Kandó Kálmán téri építkezés komoly fejtörést okozott a szervezőknek, végül úgy döntöttek, hogy az épülő körforgónál leszállítják a nyeregből a bringásokat, így a résztvevők ezen a szakaszon tolták a kerékpárokat. Visszafelé már engedékenyebbek voltak a szervezők szépen lassan átcsorogtak a visszaérkezők az említett szakaszon. 

A fordítónál Gabitrial extrém kerékpáros triál bemutatót tartott

A szokásos zöldterületi pihenőt a fordítónál a Rákóczi utcában a debreceni és nyíregyházi illetőségű extrém bringások, vagyis a Gabitrial trió tagjai tartottak bemutatót. A Nagy Gábor, Tóth Péter (magyar bajnok) és Feteke Viktor összeállítású csapat szinte már cirkuszi mutatványokat adtak elő, például lángoló kötelet ugrattak át a kétkerekűvel.

A leggyorsabbak 25-30 perc alatt értek a mezőfalvi pihenőhöz, a mezőny döntő többsége 50-60 perc alatt teljesítette a fél távot. A pihenő után felfrissülve már könnyebben vették az akadályt a résztvevők. A bringatúrát záró kerekezők 12.18 kor értek célba a Városháza térre, amivel még nem ért véget a program.

A legfiatalabb résztvevő 2 éves, a legidősebb 77 éves volt

A visszaérkezés után Dóczi Zsuzsi gymstick-bemutatójába lehetett beszállni levezetésképpen, vagy falatozni a zsíros kenyérből, almából, felfrissülni az ásványvíztől, ami minden résztvevőnek járt. Egy születésnapi buli is kialakult a téren, ugyanis a színpadon köszöntötték tortával és énekszóval az éppen 7 éves Lőrincz Elizát. A tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára. Két bringát sorsoltak ki az Aquarius és a Magellán kerékpárboltok jóvoltából, ezeken kívül még a Decathlon ajánlott fel díjakat a tombolára. Idén a legfiatalabb résztvevő a 2021-es születésű Oláh Áron, a legidősebb induló pedig a 77 éves Kovács Tiborné volt, aki minden évben részt vesz a megmozduláson. Ők 100 ezer forintos vásárlási utalványt vettek át Pintér Tamás polgármestertől. A teljes rendezvény háborítatlanságát és biztonságát a dunaújvárosi rendőrök mellett a dunaújvárosi, nagyvenyimi és a mezőfalvi polgárőrök segítették. Természetesen a mentőszolgálat is készenlétben állt, de nekik szerencsére nem akadt komoly dolguk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában