Waldorf iskola

2023.02.25. 10:00

Alkotásokon keresztül mutatták meg magukat

Balla Tibor

A 7. osztályos tanulók zenés műsorral készültek a megnyitóra

Fotó: LI

Hosszú szünet után ismét tárlatnyitóra gyűltek össze az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előcsarnokában, ugyanis Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás csütörtökön este az aulagalériában, amelynek keretében bemutatkoztak a Pentelei Waldorf Általános Iskola tanárai és diákjai alkotásaikon keresztül. 

Első nagy, nyilvános kiállításukon kitettek magukért a waldorfosok, több műsorszámmal is készültek a közönség szórakoztatására: Bakhrai Viktória zongorán Bach d-moll menüettjét, Nagy Anna zongorán Kabalevszkij Bohóc című szerzeményét adta elő, a 7. osztályosok zenés műsorral álltak elő, Polgár Lilla színművész pedig Goethe a Művész dala című költeményét szavalta el. 

A kurátor, Rohonczi ROHO István külön kérése volt, hogy Kiss Viktor festőművész – aki szeptembertől a rajz- és művészeti oktatásért felel majd a Waldorf gimnáziumban – maga is mutatkozzon be egy kamarakiállítás erejéig. A megnyitón székfoglalónak is beillő kiselőadásban beszélt az alkotási folyamatról, a művészet fontosságáról. A tárlat március 23-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában