Akciós

2023.01.16. 08:00

Már januárban elénk tolakszik a húsvéti szezon

Török Tímea

A csokinyuszik már várják a vásárlókat a polcokon Fotók: SzZsE

A napokban történt, hogy a hétvégi bevásárlás közben a tekintetem a polcokon sorakozó húsvéti áruféleségeken akadt meg. 

Örök körforgás, hogy a farsang és a Valentin-nap után kezdődik a húsvét időszaka, majd a nyaralás témája, az iskolakezdés után rövidesen a nyakunkon a halloween és a mindenszentek, majd a karácsonyi ünnepek. Mindezt a kereskedelem igyekszik lekövetni – írják a szakértők. Sőt, ha lehet, a vevői igények konkrét megfogalmazódása előtt már igyekszenek a vásárlóközönség elé tolni a kínálatukat. 

Szezonális termékekre mindig csak az aktuális időszakban van igény. De ki akarna a kereskedők helyében a raktára polcain tartalékolni az erőforrásait? Hiszen az el nem adott szezonáru csak erre jó, egy egész évig, illetve a következő év hasonló időszakáig. 

Így hát minden értékesítő próbálja az idényt meghosszabbítani. De ki venne januárban csoki nyuszit – kérdezte egy galamblelkű kollégám? Mivel a szezon előtt mindig akciós a kínálat, ezért többen, is mint gondolnánk. Hiszen az emberek egy jó ajánlatra mindig nyitottak. Bár az is igaz, hogy erre a kereskedő cégek szeretnek olyan válaszokat adni, hogy a vásárlói közönségnek adnak időt, hogy felmérhesse és áttekinthesse a döntése előtt a kínálatot. 
De a realitás az, hogy a januárban megvásárolt finomság húsvétig még háromszor elfogy, ezért pótolni szükséges. Az értékesítő célja pedig, hogy a szezonális termékekből is minél több fogyjon. 

Lassan pedig mi, vásárlók is hozzászokunk majd, hogy október végén jönnek a Mikulások és a karácsonyi termékek aztán januárban meg a húsvétiak. 
 

A szezonáru akciós a boltokban


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában