W-ebkereso

2022.12.30. 09:00

Ezt jó, ha ismerjük, hogy hazajussanak

Molnár Emese

Fotó: SL Chen

A tűzijáték okozta durrogástól a kutyák többsége megijed, félelmükben megszökhetnek, ezért fontos, hogy biztonságban tudjuk az állatokat. Ne kössük meg, hanem engedjük be a házba, lakásba, és próbáljuk megnyugtatni. 

Országszerte 151 MOL töltőállomáson ingyenes mikrochip-leolvasók érhetők el, így ha egy riadt, elkóborolt állatot találunk, segíthetjük a hazajutásukat. A vállalat egy korábbi közleményében példaként említette, hogy 2020 szilveszterkor összesen 58 elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani. A MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal, és azóta már több ezer kutyus kerülhetett vissza a gazdájához. Városunk északi bejáratánál, a 6-os számú főút mentén lévő MOL-kúton is van ilyen mikrochip-leolvasó. A Vigyél Haza Alapítvány egy honlapot (https://w-ebkereso.hu/) és telefonos applikációt is létrehozott, hogy a közösség segítségét kérhessék az elszökött kutyusaik megtalálása érdekében, illetve jelezni lehet, ha elkóborolt, gazdátlan állatot látunk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában