Megújult pompában

2022.11.08. 14:08

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Festetics - kastélyt

A felújított dégi Festetics - kastély a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében mintegy 3,4 milliárd forintból újult meg – tette közző közösségi oldalán dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

duol.hu

Dr. Molnár Krisztián a Facebook bejegyzésében elmondta: 

- A kastélyt ünnepélyes keretek között adtuk át Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel, Csepreghy Nándor miniszterhelyettesel, Varga Gáborral, a térség országgyűlési képviselőjével, dr. Simon László főispánnal, Mohácsi Mónikával, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, valamint Gárdonyi Sándornével, Dég polgármesterével. 

 

- A turisztikai célú fejlesztésnek köszönhetően megújult a klasszicista stílusban épült, Pollack Mihály tervezte kastélyépület, valamint a hatalmas méretű angolparkban is több szabadtéri fejlesztés valósult meg: megújult a Hollandi-ház, a rózsakert és egyéb kerti építmények, de gépkocsi-, autóbusz-, és kerékpárparkoló is épült. A kiállítótermekben tartalmas, ugyanakkor izgalmas, interaktív tárlatok kaptak helyet. 

 


- Örömmel tölt el, hogy Fejér megye egyik ikonikus turisztikai látványossága, kiemelkedő jelentőségű értéke megújult pompájában várja mostantól a látogatókat.

 


- Köszönet Magyarország Kormányának a fejlesztés támogatásért!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában