Rudas iskola

2023.04.23. 13:00

Ellátogattak Lengyelországba a Rudas diákjai

Külföldi tanulmányi úton jártak a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium tanulói. A 2015 óta minden év tavaszán megtartott, már hagyománnyá vált utazást csak a pandémia szakította félbe, de a kisebb kimaradás után az iskola azóta is évente megszervezi az ismeretszerzéssel egybekötött lengyelországi kiruccanást.

Szente Patrícia

Összesen negyvenöten vettek részt a színes programokkal teli kiránduláson

Forrás: Rudas iskola

Az utazás idén is népszerű volt, hiszen 42 diák és 3 kísérőtanár szállt buszra, hogy bebarangolja Krakkót és környékét. Az indulás kissé nehézkes volt, mivel a kirándulók előtt hosszú út állt, s így hajnali fél 5-kor kellett elstartolnia a csapatnak. A korai keléstől függetlenül remek hangulatban telt az út, amelynek során szebbnél szebb tájak tárultak a diákok és tanárok elé, és közben az előre elkészített finomságok is megfogyatkoztak. Nyolc óra utazást követően pedig az izgatott csapat sikeresen megérkezett a szállásra, amely Krakkóhoz közel, a wieliczkai sóbánya mellett volt.

A tanulmányi út változatos programjait a kiruccanáson résztvevők az intézmény igazgatójának, Szemenyei Istvánnak, valamint Kecskeméti Andrea, Árgyelán Dominika és Lánczos Edit tanárnőknek köszönhetik. A diákok egy percig sem unatkoztak: jártak a wieliczkai sóbányában, Krakkó történelmi belvárosában, utaztak a Zakopane Gubalowka siklóvasúttal, és megtekintették az Auswitz-Birkenau tábort, ami talán az egyik legérdekesebb program volt a résztvevők számára, megrendítő, elgondolkodtató és megható volta miatt.

A kirándulást követően fáradtan, de rengeteg élménnyel tértek haza a Rudas tanulói és pedagógusai, akik a külföldön töltött néhány nappal földrajzi, történelmi, kulturális és turisztikai ismeretekkel is gazdagodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában