Rudas iskola

2023.03.30. 08:01

A vármegye több városából jöttek versenyzők

A környezettudatosság jegyében harmadszorra rendezte meg a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium Ökoleszek elnevezésű kollégiumi vetélkedőjét. Hét Fejér vármegyei kollégium csapata is próbára tette tudását a versenyen, amelynek célja, hogy kiderítsék, ki tud jobban takarékoskodni az energiával.

Szente Patrícia

Érdekes feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak

Fotó: Rudas

A helyi Rudas iskola már több éve büszkén viseli az Ökoiskola címet, így az intézmény közösségének nem is volt kérdés, hogy a kollégiumot is méltóvá teszik erre a titulusra. Még két évvel ezelőtt ennek szellemében szervezték meg az akkor még online vetélkedőt. Az idei évben azonban már személyes jelenléttel zajlott a megmérettetés, amelyen nemcsak a város számos kollégiuma vett részt, de a próbatételre érkeztek Bodajkról, Mórról, Seregélyesről és Székesfehérvárról egyaránt. 

A csapatoknak olyan szórakoztató címekkel ellátott feladatokat kellett megoldaniuk, mint a „Ne pacsálj!”, „Tóth Ottó, alias Totó!”, „Párosan szép az élet!”, „Színezd újra!” vagy „Te hogyan?”. A versenyzők előfeladatot is kaptak: egy rövidfilm segítségével kellett bemutatniuk saját kollégiumuk környezettudatos magatartását, kiemelve energiával való spórolásukat és a szelektív hulladékgyűjtést. 

A versenyen harmadik helyezést a seregélyesi Eötvös József Kollégium diákjai szerezték meg, a dobogó második fokára pedig a dunaújvárosi Lorántffy kollégium csapata léphetett, első helyen pedig a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium környezetbarát versenyzői végeztek. 

A III. Ökoleszek vetélkedő során a kollégisták a takarékosság és környezettudatosság terén szereztek tapasztalatot, emellett pedig többségükben újrahasznosított és ökoanyagokból készült nyereményekkel, ajándékokkal is gazdagodtak. 

A vetélkedő megrendezésében a Rudas kollégiumát a fenntartó Dunaújvárosi Szakképzési Centrumon kívül az intézménnyel szoros kapcsolatot ápoló Hamburger Hungária Kft. is közreműködött, ezzel nyújtva nagy segítséget a diákok környezettudatosabbá válásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában