Útkeresés

2022.11.11. 14:00

Fáradságot nem kímélve látják el lelket próbáló feladataikat

Szerdán a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját az Útkeresés Segítő Szolgálat, amelynek munkáját már az idén tavasszal bejegyzett Érted Vagyunk 1987 Alapítvány is segíti.

Szabó Szabolcs

A Pannon diákjának, Palágyi Jankának gratulál az első helyezésért Pats Dániel képzőművész 

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Szerdán röviden beszámoltunk az Útkeresés Segítő Szolgálat alapításának 35. évfordulóját köszöntő ünnepségről, amelynek a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola aulája adott otthont. 

A díjátadók mellett az intézmény vezetője, Mészárosné Libor Ágnes részletesen beszélt az Útkeresés Segítő Szolgálat jelenéről. 

Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés intézményvezetője
Fotós: LI

Az összegzés elején kiemelte: „Talán a mindennapok fárasztó és lelket próbáló feladatainak ellensúlyozásaként, a kollégák nagyon szeretnek kreatívkodni, kertészkedni. Teszik ezt munkaidő előtt, munkaidő után, időt és fáradtságot nem kímélve. Munkájuk eredményeképpen az idén a Virágos Dunaújvárosért versenyben az intézményi kategóriában 2. helyezést nyertünk el.” 

Mint elhangzott az Útkeresésnél jelenleg közel 60 szakember dolgozik a Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Családok Átmeneti Otthonánál. Az idei év pozitív változásai közé tartozik, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ szerteágazó munkáját szociális diagnózist készítő szakember is segíti, valamint tanácsadó pozícióban utcai lakótelepi szociális munkást is sikerült alkalmaznia az Útkeresésnek. 

Az óvodai és iskolai szociális segítőknél pedig megszületett a megállapodás a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláival, és az eddig ellátatlan intézményekkel is. 

Húsz éve, 2002-ben nyitotta meg kapuit a Családok Átmeneti Otthona

A Családok Átmeneti Otthona megnyitásának 20. évfordulóját ünnepelte októberben. Mégpedig egy nyertes pályázattal! A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt pályázaton a város önkormányzatával közösen indultak, és sikerüknek köszönhetően lehetőségük nyílik két lakás felújítására, amely a családok átmeneti otthona külső férőhelyeként szolgál majd. 

Idén tavasszal jegyezték be az Érted Vagyunk 1987 Alapítványt, amelynek célja – egyebek között – az Útkeresés Segítő Szolgálat működésének támogatása, hozzájárulás az intézmény által nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez. Az alapítvány kuratóriumának elnökének Budavári Sándorné Mariannt választották. 

A Levendula művészeti iskola néptánccsoportja is fellépett a Gárdonyi aulájában Fotók: SzZsE

Az alapítvány első adományozója a Dunaújvárosi Adománykuckó. E civil közösséget az Útkeresés születésnapján Törő Anikó és Székely Tünde képviselte. Az ünnepség zárásaként adták át a járási általános iskolák tanulói számára kiírt, „Ilyen lesz az én családom, amikor felnövök” mottóval meghirdetett rajzpályázat díjait. Az elismeréseket Pats Dániel képzőművész adta át a fiatal alkotóknak. 

Díjazottak, alsó tagozat: 1. Tóth Emma Flóra (Dózsa), 2. Rideg Nóra (Vasvári), 3. Lim Juliett (Rácalmás). Felső tagozat: 1. Palágyi Janka (Pannon), 2. Gyenei Alex Dominik (Móra), 3. Molnár Jázmin Izabella (Arany). 

Különdíjasok: Nagy Nimród Ferenc (Vasvári), Végi Jázmin Csenge (Arany). Ajándékcsomagot vehettek át: Merő Zoé (Gárdonyi Géza), Dufla Boglárka (Pusztaszabolcs), Horváth Gréta (Pusztaszabolcs), Váradi Ráchel Sára (Kulcs), Éliás Milán (Vasvári), Rauf Kristóf (Vasvári), Csicskovics Kitti (Baracs), Lázár Panka Milla (Arany), Keszi Fanni (Vasvári Pál), Kanász Lilla (Gárdonyi), Tóth Ramóna (Dózsa), Gyarmati Katinka (Perkáta), Kovács Zalán Tamás (Mezőfalva), Nagy Panka (Pannon ), Borsos-Vas Izabella (Pusztaszabolcs), Witt Alexa (Rácalmás). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában