Nyitott templomok napja is volt

2022.09.29. 15:00

A hittanos gyermekek megáldásával kezdték a római katolikusok a tanévet

„Veni Sancte” – azaz a Szentlelket segítségül hívó – tanévnyitó szentmisét tartottak szeptemberben a Krisztus Király római katolikus főtemplomban, annak érdekében, hogy a gyermekek mindazon jót, amit tanulnak el ne felejtsék, hanem saját maguk és embertársaik javára fordíthassák a jövőben.

duol.hu

Fotók: dr. Fekete Gábor Lajos

Ennek keretében – a nagy számú hívő és hozzátartozó meghatódottsága mellett – kerültek megáldásra a dunaújvárosi római katolikus hittanos gyermekek, valamint főbb tankönyveik, amelyek példás rendben összekészítve nemzeti színű szalaggal átkötve sorakoztak a szentmise alatt az áldoztatórácson.
Mint Baltási Nándor dunaújvárosi plébános prédikációjában kiemelte: „a főbb tudományok tankönyveinek elsajátítása – mint például az alsós olvasókönyv vagy a felsős irodalom, történelem és matematika – hozzásegítik a gyermekeket az isteni törvényszerűségek és a teremtett világ szépségeinek és működésének megértéséhez is”.

Hittanosok megáldása
 

Ebben a tanévben a római katolikus plébánia mintegy 320 városi hittanos diákjának igyekszik a tanórákon kívül is programokat, kirándulásokat, táborokat szervezni.

Az óvárosi Szentháromság templom sem maradt rendezvény nélkül a tanévkezdet hónapjában. Itt nyitott templomok napjához csatlakozva – a Pentele Baráti Kör Egyesület védnöksége mellett – biztosították a plébánia szolgálattevői és a zenei fellépők a szép számú érdeklődőnek az óvárosi templom belső értékeivel, valamint bensőséges, szerethető arányaival való ismerkedés lehetőségét. Érdeklődéssel tekintették meg a résztvevők az óvárosi templom színes üvegablakait, szobrait, freskó színvonalú fali dekorációit, festményeit, fő- és mellékoltárait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában