Tábor

2022.08.02. 20:00

Minden sárkányhajó út Kisapostagra vezet

Kisapostagon táboroznak a sárkányhajózás iránt érdeklődő gyerekek.

Kállai Félix

Sport, jó közösség, friss dunai levegő. Ez a kisapostagi sárkányhajó tábor. Fotók: Dragon Steel SE

Míg mi gyermekkorunkban úsztunk, fára másztunk és pillangót fogtunk, addig a mai gyermekek nagy része a szobájában kuksolva nyomkodja a kütyüket. Mi lenne, ha egy hétig változtatnánk ezen? Ezen gondolatok mentén szervezte meg a nyári sárkányhajós táborát a Dragon Steel SE. Táboruk helyszíne a csodálatos Duna, kisapostagi bázissal, ahol minden adott ahhoz, hogy egy hétig ne csak az „egerező” izmaik fejlődjenek a gyerekeknek. 

A hétfőn indult tábor eddigi tapasztalatairól kérdeztük Tóth Editet, az egyesület vezetőjét.

- Harmadik éve szervezzük meg a táborunkat, a gyerekek mindig élményekkel és fáradtan térnek haza. Itt aktívan töltik a szünidőt, úgy sportolnak, hogy számukra ez élvezet ad. Az idei táborban tizennégy újoncunk van, de összesen huszonegyen vagyunk, tele hajóval mentünk ki a Dunára. Az U18-as csapat is velünk van, hiszen korban ők állnak legközelebb a tizenéves táborozóinkhoz. Az eddigiek alapján mondhatom, hogy ez a legjobb táborunk. Jó látni a gyerekek arcán azt, hogy élvezik az evezést, a vizet, a szabad levegőt és a jó társaságot. A közös küzdelem a hullámok ellen összekovácsolja őket, észreveszik, hogy a mozgás és közösségi élet nagyobb örömöt ad, mint a kütyük használata. Számomra meglepő, hogy már az első nap után milyen ügyesen szelték a vizet. Remélem megszeretik a sárkányhajózást és az egyesületünk tagjai lesznek.

A táborozók jól érzik magukat a víz közelében

- Mennyire gyakori ez?

- Mindig van pár gyerek, aki komolyabb szinten is szeretne evezni. Nálunk tényleg jó a csapat, aki közénk akar tartozni, azt szívesen látjuk. Jó alkalom erre a tábor, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat, de a felnőtteket is szívesen látjuk. Nem egy aktív tagunk sportpályafutása indult így. Legközelebb szombaton a kisapostagi augusztálison lehet velünk találkozni. Kilenckor Kisapostag-Dunaegyháza testvértelepülési sárkányhajó összecsapás lesz, tíztől pedig várjuk azokat, akik kíváncsi arra, hogy milyen lehet a sárkányhajóban evezni.

Az evezéshez kell a kalória. Ebéd a táborban.

- Júniusban részt vettek a sárkányhajó magyar bajnokságon, ahol szép eredményekkel térhettek haza. Mi történt azóta?

- Kitöltik a programjaikat a pozitív feltöltődést okozó túrák; evezésekkel és fürdőzésekkel. Egyik kiemelkedő eseményük a Kisapostag-Dömsöd-Kisapostag 48 km-es kétnapos vízi- és összetartó túra volt, melyet szeretett sporttársunk Pipa Károly emlékére szerveztünk meg. Dömsödön avattuk fel a róla elnevezett „Karcsi” sárkányhajót. Részt vettünk Horányban a Kék Evezős Fesztiválon, ahol festői környezetben versenyezhettünk és ráadásként széles mosollyal és bronzéremmel térhettünk haza. Kiemelkedően fontos esemény áll előttünk. Augusztus 31 és szeptember 4-e között a spanyolországi Banyolesben tartják a 19. EDBF Nemzetek Közötti Európa Bajnokságot, ahol a csapatuk a Senior A mix és a Senior C open legénység vázát alkotja. Nagy öröm számomra, hogy engem bízott meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ), hogy a legénység csapatkapitánya legyek. A versenyre való felkészülés közös edzései is itt Kisapostagon zajlanak. Hiába, minden sárkányhajó út Kisapostagra vezet – mondta nevetve a sportember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában