Ideiglenesen szűkítettek

2022.02.03. 11:00

Járatkimaradások a 12-es és a 24-es vonalon

Az elmúlt időszakban ismét olyan mértékben megnőtt a koronavírus miatt megbetegedett autóbusz-vezetők száma, hogy a helyi közlekedésben szűkítéseket vezettek be január 22-től – erről még az önkormányzat adott ki közleményt a Volánbusz Zrt. tájékoztatására hivatkozva. Sőt, újabb megbetegedések miatt hétfőn este a 25-ös vonalon közlekedő nyolc járat is kimaradt.

Molnár Emese

A mostani szűkítés január 22-től van érvényben Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros 

 

Megkerestük a Volánbusz Zrt.-t, hogy jelenleg mely járatokra vezettek be szűkítést ideiglenesen. Mint írták, január 22-től hétvégén 4.34-től a Hajnal utcától, valamint 5.00 órától a Temetőtől a 12-es járaton óránként indulnak az autóbuszok. 12.34-től óránkénti a közlekedés a Hajnal utcától, valamint 13.00 órától a Temetőtől a 12-es járaton. Munkanapokon pedig kimarad a 24-es járat. 

 

Sajnos többen vannak, akik nem örülnek, hogy ennyire lecsökkentették a temetőhöz közlekedő járatot – erről osztotta meg panaszát a környéken lakó egyik olvasónk. Mint mondta, megértik, hogy ha kevesebb a sofőr, muszáj csökkenteni a járatokat, de legutóbb is őket „sújtották” (november 11-től ugyancsak koronavírusos megbetegedés miatt szűkítették a 12-es és 24-es járatokat). Szeretnék, ha ilyenkor legalább egy rövidebb vonalon közlekedő járatot vezetnének be, vagy legalább a tanítás kezdetén és végén közlekedne sűrűbben a busz a temető felé, hogy az iskolásoknak se kelljen a hideg, esős időben, fáradtan hazasétálniuk vagy várakozniuk annyit. 

A temetői környék lakói nehezményezik, hogy megint az ő vonalukat érinti

Hogy miért pont ezeket a járatokat szűkítik, azt írta a Vo­lánbusz, „társaságunk legfőbb célkitűzése a megbízható, biztonságos személyszállítási közszolgáltatás biztosítása. Ennek érdekében teljes szolgáltatási területünkön folyamatosan figyeljük és elemezzük működésünket, képzésekkel és új munkaerő felvételével igyekszünk pótolni a hiányzó munkaerőt. Kiemelt toborzást végzünk, amelynek keretében D kategóriás vezetői engedély megszerzését is támogatjuk.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában