Közös munka vár az adonyi szőlőhegyen

2022.01.10. 16:00

A budavári borlovagrendnek voltak a vendégei

Dunaújváros - Alapításának tízéves évfordulóját ünnepelte a közelmúltban a Budavári Szent György Borlovagrend.

Agárdy Csaba

A kápolnánál is takarítanak majd a szőlőhegyiek Fotó: Szent Orbán Borrend

Az adonyi Duna menti Szent Orbán Borrendet is meghívták a házigazdák az exkluzív történelmi környezetben megtartott III. Kárpát-medencei Találkozóra a Budai Várba. 

– A regisztráció és köszöntők után szakmai előadások következtek Koch Csaba, dr. Palik László, Nyitrainé dr. Sárdy Diana, Vizer Bence és Bíró Anna tolmácsolásában. Ezt követően a megjelent borrendek alakzatban felvonultak a Mátyás-templomhoz, ahol a bevonulás után az újborok megszentelése következett, majd a résztvevők közösen elénekelték a magyar Himnuszt és a Boldogasszony Anyánk énekét. A délután négyfogásos gourmet ebéddel és borkóstolással folytatódott. A hivatalos program zárásaként a házigazda borrend három új borlovagot avatott. Igazán szívmelengető volt az ünnepi fényekben és díszítésben úszó budai várban, ilyen különleges környezetben, sok turista és nézelődő által követve képviselni borrendünket – tudtuk meg Schmidt Attila adonyi nagymestertől, aki egyebek mellett még azt is elmondta lapunknak, hogy Boldog Tamás ceremóniamester képviselte az összejövetelen az adonyi Duna menti Szent Orbán Borrendet. 

A borászok körében folyamatos az elfoglaltság, ezt az is bizonyítja a borrendnél, hogy közösségi munkára hívják a jó szándékú segítőket a Szent Orbán-kápolnához. Január 15-én, szombaton 9 órakor kezdődik a munka. A borrend terve a veszélyesebb fák koronájának megigazítása, a megdőlt fák kivágása, aprítása, elhordása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában