Rácalmás

2021.09.17. 09:00

Tökdekoráció: tök jó fotóháttér, sok jó ötlet

Ebben az évben nemcsak a házak elé, hanem a közterületekre is kiköltöztek a tökszobrok.

Török Tímea

Az óvoda alkotása a Mackócsalád címet viseli, a tónál lehet személyesen megtekinteni

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az ősz kétségkívül a legszebb évszakunk, ezért hát nem csoda, hogy rengeteg ember kreatív energiáit megmozgatja.

Különösen igaz ez Rácalmáson, ahol a ma kezdődő tökfesztivál szervezői a hangulatos és ötletes tökös dekorációk készítőit belépőkkel és értékes ajándékokkal is kényeztetik. Mert a korábbi évek sikerei alapján az idén is szeretnék a fesztiválszervezők, ha nemcsak a változatos programok jelentenének szórakozást, kikapcsolódást, hanem a tökfesztivál nevéhez illő tökdekorációk is szép élményt adnának nem csupán a kisváros lakóinak, de az odalátogató vendégeknek is.

A fesztiválhangulatot remekül megalapozzák a rácalmási bejáratoknál elhelyezett óriás szobrok. Páhi Péter képzőművész kezei közül került ki az a nagy hal, amely tököt tart a szájában, és a másik bejárónál Pinoccio, aki vidáman üldögélve köszönti a fesztiválozókat.

Ebben az évben kifejezett hangsúlyt kapott az a törekvés, hogy a könnyen és biztonságosan megközelíthető közterületekre is kerüljenek tökös alkotások.

– Gyakran előfordult, hogy a legjobb tökkreációk olyan mellékutcában, vagy a Duna-parti településrészen voltak, amelyet nagyon kevesen láttak. Jószerivel csak a lakók és mi, amikor zsűrizni mentünk.

Ezért is öröm, hogy most sok van a közterületeken és a tónál. Ezeknél könnyű parkolni, biztonságos fotózkodni is – mondta el Nagyné Berzai Márti.

Felsorolni, leírni majdnem lehetetlen, hogy milyen tök jó szobrok készültek: verseny­autó, rendőrök, biliárdasztal, vízipók csodapók, minyonok – győződjenek meg róla személyesen!

Az óvoda alkotása a Mackócsalád címet viseli, a tónál lehet személyesen megtekinteni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában