hirdetés

2021.03.11. 10:46

Itt a kirándulószezon, készítsd fel a kocsidat!

Megjött a tavasz, lehet menni kirándulni a családdal. A járvány miatt még sok a korlátozás, de egynapos autós túrákat már érdemes szervezni. Szakembereket kérdeztünk, hogyan készítsük fel rá a kocsit, hogy biztonsággal érjünk oda és vissza is.

A kerekeket mindig ellenőrizd indulás előtt és ha nem elég a nyomás, mielőbb pótold a benzinkútnál.

Ez az év kicsit megint más lesz, mint a megszokott, de a tavasz idén is útnak indítja a családokat a várva várt hétvégi kirándulásokra. A biztonság azonban mindennél fontosabb, ezért érdemes a kocsit alaposan átnézni, mielőtt útnak indulunk.

Mielőtt kirándulni indultok a családdal, érdemes ingyenesen átnézetni a kocsit a Kwikfitnél.

A Kwikfit szakembereitől akár online is tudsz időpontot foglalni a https://www.kwikfit.hu/ oldalon egy gyors és alapos átnézetésre, de ha erre nincs most időd, akkor ezekre figyelj oda a legjobban az első túra előtt:

Kerekek

Gyors és viszonylag egyszerű feladat a kerekek ellenőrzése. Nyomásmérővel nézd meg mind a négy kereket! Ha alacsony a kerékben a nyomás, a legközelebbi benzinkútnál mihamarabb pótold. Ne feledkezz meg a kerekek kopásának ellenőrzéséről sem, bár ezt jobb, ha szakember méri be. A pótkerék pedig mindig legyen készenlétben, mert Murphy nem alszik és ha nincs pótkerék, biztosan kelleni fog.

A kerekeket mindig ellenőrizd indulás előtt és ha nem elég a nyomás, mielőbb pótold a benzinkútnál.

Olaj

Az olaj szintjének és tisztaságának mértékét rendszeresen ellenőrizni kell akkor is, ha nem messzire indulsz kirándulni, mert a motor könnyedén tönkremegy, ha nem veszed észre az olajfolyást. Ha messzire mentek, főleg ha autópályán is sokat autóztok, a biztonság kedvéért inkább végezz egy olajcserét.

Akkumulátor

Sokat állt a kocsi télen, mert latyakban inkább nem vezetsz? Akkor az akkumulátort ne hagyd ki az ellenőrzésből. Mielőtt nekiindulnátok az útnak, néhány napig járasd a kocsit, hogy vissza tudja pótolni az elvesztett töltést. Ellenőrizd a reflektorokat és a légkondit is, mert a rosszul bekötött elektromos berendezések hamar lemerítik az akkumulátort. A savszint mérésére már különleges szerszámok kellenek, ezért inkább nézesd meg, hogy, ne érjenek meglepetések.

Fékek

Hosszú úton sok váratlan helyzet adhatja elő magát, ezért kulcsfontosságú a fékek állapota. Ez azonban már tényleg az a terület, amihez érdemes szakember segítségét kérni. A szakember fékpadon ellenőrzi a fékek állapotát és a fékfolyadék szintjét is. Ha gyors és hatékony segítség kell a https://www.kwikfit.hu/ oldalon ingyenes átvizsgálást kérhetsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában