Kulcs

2020.12.29. 09:00

Vigyél el és vegyél fel, ha fázol

A címben olvasható sorok egy ruhaállványon olvashatóak a település faluháza előtt.

Török Tímea

A Magyar Vöröskereszt Kulcsi Alapszervezetének aktivistái helyezték el a télikabátokkal, cipőkkel és takarókkal megrakott állványt a falu központjában még a karácsonyi ünnepek előtt. Azóta többször is feltöltötték az állványt újabb ruhadarabokkal, amelyek között férfi, női és gyermekeknek szánt meleg holmikat is találhattak a szükséget szenvedők.

– A vöröskereszt és így a kulcsi önkéntesek is egész évben nagyon tevékenyek voltak. Ebben az évben háromszor szerveztünk véradást, összesen 102 véradó segített Kulcson a vérével. Nemrégiben fejeztük be az élelmiszer-adományok szétosztását is. Mivel az időjárás-előrejelzés karácsony végére erősebb lehűlést jelzett, ezért azt gondoltuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel mi így tudnánk segíteni azoknak, akik fáznak. Örömünkre szolgál, hogy a szándékunk megtalálta a rászorulókat, akik éltek a lehetőséggel. Úgy tervezzük, hogy az állvány a falu központjában lesz a hideg idők végéig – mondta Kaiserné Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában