segítsen, ha tud!

2020.11.24. 09:55

Leégett egy négygyermekes család otthona – frissítve

duol.hu

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy lakóház Bölcskén, a Kiserdei utcában. Az esethez a paksi, a solti és a dunaújvárosi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását – áll a katasztrófavédelem vasárnap éjjeli hivatalos közleményében.

A tájékoztató mögött egy család van; Apa, Anya és négy gyermekük és a tönkrement otthonuk. Elmondásuk szerint a házuk teljesen kiégett, használhatatlan. Szerencsére nem sérült meg senki és a gázpalackot is sikerült időben kihozni a tűzoltóknak. Így nem lett még nagyobb baj. A hivatal ideiglenesen tudott számukra lakhatást biztosítani egy ideig. Elkeseredésükben ezúton kérnek segítséget, hogy a házat lakhatóvá tudják tenni. Szakmunkával, építőanyaggal, kétkezi munkával is tudják támogatni őket, de pénzügyi segítséget is elfogadnak. A hívásokat az édesapa, Dankó Endre András várja a 0620 415 24 69 -es telefonszámon.

Aki teheti, segítsen a bajba jutott családnak!

Frissítés!

A teol.hu értesülése szerint az önkormányzat is próbálja segíteni a bajba jutott családot: felajánlottak nekik lakhatásra a téli időszakra egy önkormányzati lakást, mely modern falazatú, azonban egyelőre áram nincs a lakásban. A család bármikor beköltözhet, viszont április végéig el kell hagyniuk az ideiglenes otthonukat. Ebben az esetben tavaszig új otthon után kell nézniük.

Szerencsére több felajánlás is érkezik a család részére, melyeknek szállításában szintén az önkormányzat segít. Amennyiben a család elfogadja a lakást, úgy a napokban döntenek arról is, hogy a költözködésben milyen segítségre van szükségük.

A családnak van bevétele, azonban, hogy a megélhetésük ne kerüljön veszélybe, most minden segítség nagy lépést jelent nekik. Szakmunkával, építőanyaggal, kétkezi munkával is tudják támogatni őket, de pénzügyi segítséget is elfogadnak.

A felajánlásokkal kapcsolatos teendőkben Bölcske önkormányzatát kereshetik meg, ahol az adományokat összegyűjtik, majd a család számára kiszállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában