Pro Urbe Zalaegerszeg

2020.10.26. 15:00

Békés, nyugodt mindennapok

A várossá nyilvánítás évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartottak Zalaegerszegen október 22-én.

Dr. Sipos Gyula és Pogácsás Tibor államtitkár Fotó: KT

Zalaegerszeg/Dunaújváros

A rendezvényen kitüntetést vehetett át dr. Sipos Gyula, akit a dunaújvárosiak és a térségben lakók is jól ismernek, hiszen innen származik, városunk rendőrkapitánya volt korábban évekig. Az ünnepi közgyűlésen Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal ismerték el a Zala Megyei Rend­őr-főkapitányság munkáját is, a kitüntetést dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány vette át.

Dr. Sipos Gyula és Pogácsás Tibor államtitkár Fotó: KT

„Az, hogy Zalaegerszeg az egyik legbiztonságosabb város az országban, nagymértékben köszönhető a rendvédelmi szervek, a megyében és a városban dolgozó rendőrök kiváló munkájának, többi között ezért is élhetjük békében és nyugalomban a mindennapjainkat” – fogalmazott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. A kitüntetések átadásán túl is több lélekemelő pillanatot élhettek át a résztvevők. Ilyen volt, amikor dr. Gyimesi Endre, a Zala Megyei Levéltár nyugalmazott címzetes igazgatója átadta Balaicz Zoltánnak a város első írásos említését tartalmazó 773 éves oklevelet.

(Forrás: zaol.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában