szűkös lehetőségek, de tartalékaik is vannak

2020.08.04. 12:00

Horgászatról és pályázatokról a közgyűlésen

A Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 1-én a faluházban megtartotta éves rendes közgyűlését.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mérei Lajos elnök üdvözölte a megjelent tagságot, köztük a település polgármesterét és alpolgármesterét is, és megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes. A napirend pontjai között az első az egyesület 2019. évre vonatkozó beszámolója volt. A bevételi és kiadási számadatok ismertetése során egyértelműen kirajzolódott, hogy a szűkös gazdálkodási lehetőségek mellett is pozitív mérleggel zárta az elmúlt évet a horgászegyesület, sőt tartalékuk is van elkülönítve, tehát jól gazdálkodtak. Annak ellenére, hogy a személyi jövedelemadóból felajánlható egy százalékokból befolyt bevételeik csökkentek. Az egyesület szavazati joggal rendelkező tagjai egyhangúan elfogadták az egyesület vezetőségének beszámolóját. A második fontos kérdés a civil szervezet 2020. évre vonatkozó tervei voltak. Szó esett egyebek között az alpolgármester, Fekete György segítségével beadott pályázataikról. A Zöld Forrás Pályázat lehetőségein belül a kulcsi horgászok közel hárommillió forintot szeretnének, hogy a település bevezető szakaszán, a Familia úton fákat telepíthessenek. A Magyar Falu Program civil alap keretéből pedig egy fűnyírótraktor megvásárlása a céljuk, hogy a horgásztanya, a Duna-part rendben tartását is el tudja végezni az egyesület. Természetesen szó esett a nagy sikerrel megrendezett horgászversenyekről is.

Mérei Lajos elnök
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap
leA
tagság egyhangúlag elfogadta a vezetőség beszámolóját
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Végezetül a közgyűlés tájékoztatni volt kénytelen a megjelent tagságot, hogy sikeresen végzett gazdasági felelős pozíciójáról Rakovszki Elektra 2021 januárjától a lemondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában