Munkácsi Zsuzsanna fazekas készítette

2020.06.25. 14:00

Fecskefészkeket helyeztek ki az arborétumban

Összesen mintegy 90 fecske találhat otthonra a a Baracsi úti arborétumba kihelyezett fecskelakótelepeket helyeztek ki a Barcsi úti arborétumba a DVG Zrt. munkatársai és Orosz Csaba, önkormányzati képviselő ötlete nyomán, ahol mintegy 90 fecske találhat otthonra- erről ír az önkormányzat a hivatalos weboldalán.

duol.hu

Fotó: dunaujvaros.hu

Mint az a leírásban olvasható, még tavasszal, lakossági kérésre új gólyafészket helyeztek ki Pentelén, és akkor merült fel a fecskefészkek építésének az ötlete. Illésy István, a DVG Zrt. elnöke úgy fogalmazott, munkatársaik a Madártani Egyesülettel felvették a kapcsolatot, illetve itt jártak a Duna- Ipoly Nemzeti Park munkatársai, és velük is konzultáltak. Azokat a helyeket próbálták kiválasztani, amelyek mindenféle szempontból megfelelnek annak, hogy a fecskék jól érezzék magukat. A fészkelő helyeknek otthont adó állványt is a DVG Zrt. munkatársai tervezték és építették.

Orosz Csaba, a 10. választókerület önkormányzati képviselője elmondta: 30-30 darab cserépből készült fészek kerül fel a lakótelepekre, amelyekből hármat hoznak létre, így összesen 90 fecske talál otthonra a városban. A fészkeket Munkácsi Zsuzsanna fazekas készítette. A képviselő azt is mondta, a közeljövőben egy méh mentőhelyet, illetve az áramszolgáltatóval egyeztetve még egy gólyafészket szeretnének létrehozni. – Írja a DunaOnline hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában