ki sem kell mozdulnia a lakásból

2020.06.01. 08:00

Edzésre is jó a házimunka

Nem szeretne mostanában konditerembe járni, a szabadban megszokott futás mennyiségét is csökkentené a változékony időjárás miatt, de a mozgásról sem mondana le? Megmutatjuk, hogyan érheti el néhány egyszerű gyakorlattal a kívánt alakot.

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Feszes karizom: használjon törülközőt!

Eljött az ujjatlan felsők és pólók időszaka, mindenképpen edzenie kell tehát a karját. Ehhez vegyen a kezébe egy vastag fürdőlepedőt, majd tegyen úgy, mintha erősen ki akarná csavarni! Váltogatva hol a jobb, hol a bal kezével tekerje erősebben, összesen nyolcszor mindkét oldalon.

Formás comb: porszívózzon!

Alapállásként fogja meg a porszívó csövét, és nyújtsa előre az egyik lábát, ezzel biztosítva az egyensúlyát. Támaszkodjon a sarkára, a testsúlyát helyezze a hátsó lábára, majd hajoljon előre, és maradjon ebben a pózban 10 másodpercig. Végezze el ötször, lábcserével! Meglátja, nemcsak a porcicák tűnnek el, a hátsó combizma fejlettebb lesz.

Bicepsz, tricepsz erősítése bevásárlószatyorral

Ha éppen úgy adódik, ehhez kimozdulhat otthonról, de csak a sarki boltig menjen bevásárolni. Ám ha mindent házhoz rendel, akkor is elvégezheti a feladatot. Pakoljon meg két táskát élelmiszerrel, és tegyen úgy, mintha a hétvégi ebéd hozzávalóit cipelné haza. A termékeket rendezze el két szatyorban úgy, hogy a súlyuk közel azonos legyen. Ha kissé behajlított karral fogja meg őket, azzal nemcsak a bicepszét, hanem a tricepszét is edzi.

Irigylésre méltó vállizmok: vizes palackot a kézbe!

Álljon vállszéles terpeszbe, mindkét kezében egy-egy vízzel teli félliteres palackkal. Emelje a karját oldalsó középtartásig, majd vissza. Ismételje meg tízszer. Hamarosan olyan gömbölyű vállai lesznek, hogy mindenki megcsodálja.

Tökéletes keblek: ragadja meg a kormányt!

Szintén egy lakáson kívüli tipp, de könnyen kivitelezhető. Amikor épp autóba kell ülnie, csúcsformába hozhatja a mellizmait a dugóban vagy a piros lámpánál várakozva. De a garázsban vagy a ház előtt a kocsiba szállva is kivitelezhető gyakorlat. Csak tegye a két kezét a kormányra, és rövid ideig nyomja erősen, szinte roppantsa össze. Ezt annyiszor ismételje, ahányszor csak lehetősége van rá! Meglátja, olyan a hatása, akár a push-up melltartóé.

Egy kis kardio: szökdécseljen a szobában!

Nincs kedve kocogni vagy futni menni? Helyettesítse egyszerű ugrálással! Hetente háromszor szökdécseljen öt percig, páros vagy váltott lábbal, comb- vagy sarokfelhúzással. Beindul a zsírégetés.

Lapos has: csak feküdjön a földön!

Elég lefeküdnie a földre. Persze egy kis trükk van benne: miután megtette, húzza fel a lábát úgy, hogy a talpa a talajon maradjon, majd tegyen egy kis labdát a hasára. Ezután emelje meg a felsőtestét annyira, hogy a labda a combjához guruljon. Ismételje meg tízszer!

Karcsú csípő: nézzen tévét!

Tévénézés közben feküdjön a jobb oldalára a kanapén, a fejét támassza meg egyik tenyerével, a másik kezét lazán helyezze a mellkasa elé. A jobb lábát hajlítsa be, a balt pedig kinyújtva emelje fel, majd lassan eressze le. Ismételje meg tízszer. Ezután forduljon a másik oldalára, és úgy is végezze el a gyakorlatot. Meglátja, ha rendszeresen elvégzi, megszabadul a zsírpárnáktól.

Feszes popsi: lift helyett lépcső!

Nem muszáj fitneszterembe járni vagy fél órát a taposógépen tölteni ahhoz, hogy feszes legyen a hátsója. Elég, ha a lépcsőn megy fel az emeletre. Ha csak az elsőn vagy a másodikon lakik, nehezítésképpen szedje kettesével a fokokat!

Izmos vádli: görgessen sünilabdát!

A tüskés műanyag gömböcske könnyen beszerezhető bármelyik sportboltban vagy szupermarketben, de akár online is megrendelheti. Miután kedvenc sorozata új részének főcímzenéje felhangzik, üljön le egy székre vagy a kanapéra, és kezdje el görgetni a talpával a sünilabdát! Körözzön vele jobbra, majd balra, mindkét irányba nyolcszor!

Az alkar formálása: eddzen mosogatással!

Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de a mosogatószivacs bizony fontos kelléke lehet az otthoni fitneszprogramnak. Miközben a tányérokat tisztítja vele, nyomja össze erőteljesen minél többször, előbb a jobb, majd a bal kezével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában