A város születésnapján különleges ünnepi gálaműsort szerveztek

2020.03.09. 07:00

Sokat tettek a közösségekért, elismerték őket a munkájukért

Különleges ünnepség az, amikor egy közösség fejezi ki az elismerését az azért munkálkodóknak. A dunaföldváriak a város születésnapján rendezett ünnepi gálaműsor adta keretek között tették meg ezt.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Az eseményen Horváth Zsolt polgármester és dr. Süveges Árpádné alpolgármester közösen adták át a Dunaföldvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete által odaítélt rangos kitüntetéseket a közösségért kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak.

A város részévé váltak

A Pannonia Bio Zrt. biofinomítót üzemeltet Dunaföldváron. Az üzem biomasszaként takarmány minőségű kukoricát dolgoz fel, amelyből állati takarmányt, bioetanolt és kukoricaolajat gyártanak.

Lengyel Zsolt

A cégnek az évek óta nyújtott anyagi segítségéért, különös tekintettel a dunaföldvári sportélet támogatásáért, a Dunaföldvár Sportjáért kitüntetést adományozták, amit Lengyel Zsolt kereskedelmi igazgató vett át.

Az üzem jelentősen és jó irányban befolyásolta az életminőséget Dunaföldvár környékén. Működésük során kiemelt figyelmet szentelnek a társadalmi szerepvállalásra is.

Rendszeresen fordulnak a gyerekek felé. A Pipacs és a Kossuth Lajos utcai, valamint a Sárga Pincés-gödörben kialakított játszótereket az ő forrásaikból hozták létre. Hasonlóképen a helyi egészségház szellőztető rendszerét is.

A Dunaföldvár Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Alapszolgáltatási Központ és a vöröskereszt helyi szervezetének bevonásával, évek óta jelentős támogatói a szociálisan rászoruló családoknak.

A Dunaföldvári Football Club, valamint a Holler UNFC munkáját az elmúlt két évben több száz millió forint összegű társasági adó felajánlásán keresztül támogatta.

A gyermekek szolgálatában

Odaadó és tartalmas munkájának elismeréseként Fabóné Bíró Ágnest a Dunaföldvár Gyermekeiért kitüntetésben részesítették.

Fabóné Bíró Ágnes

Fabóné Bíró Ágnes már diákként is vállalt pedagógiai feladatokat, segítette a társait a felzárkóztatásban. Tevékenysége során folyamatosan különböző vezetői beosztásokban végezte el a munkáját. A munkaközössége tagjaival elsőként nyerték el a „Zöld óvoda”, és a „Biztonságos óvoda” címet Dunaföldváron.

Azt vallotta, hogy egy pedagógusnak a hivatásában folyamatosan tanulnia, megújulnia kell szakmailag, ezért ő is képezte magát. A közoktatás-vezetői szakot kiváló minősítéssel végezte el. Elsőként készítette el portfólióját a pedagógusminősítési rendszerben.

Az élete volt a hivatása. Élményeket nyújtva, szeretetben nevelte a gyermekeket, szebbé, változatosabbá téve az óvodában töltött idejüket. Az általa készített természetfotók ottani bemutatása kamatozik a már felnőtt, egykori óvodások körében, hiszen közülük többen lelkes természet- és környezetvédőkké váltak.

Nyugdíjasként is természetfotózással tölti szabadidejét. A munkáit a dunaföldvári – és a távolabbi településeken élő –közönség is több alkalommal megcsodálhatta.

Aktív közösséget teremtett

Aktív, odaadó, a közösséget hosszú ideje szolgáló társadalmi tevékenységének elismeréseként Németh Lajosnét a Dunaföldvárért Emlékérem kitüntetésben részesítették.

Németh Lajosné

Németh Lajosné Dunaföldváron született. Egészségügyi, szociális és mentálhigiénés szakemberként számos területen, sokat tett Dunaföldvár közösségeiért. Tizenegy éve vezeti az Őszi Alkony Nyugdíjasklubot: szívén viseli az idős emberek sorsát, szervezi a több mint negyventagú közösség működését.

Gondoskodik arról, hogy a többségükben egyedül élő idős emberek közösséget alkossanak, feltöltődjenek, kikapcsolódjanak és rendszeresen végezzenek közösségi munkát a városért.

A tagok kézimunkáiból több alkalommal kiállítást szervezett városi könyvtárban. Kirándulásokat szervez nekik a városban és a távolabbi vidékekre is.Mindig lehet számítani rá a jótékonysági akciókon, és a városi közösségi civil megmozdulásokon.

A díjazottak csokra Dunaföldvár születésnapi gáláján Horváth Zsolt polgármester és dr. Süveges Árpádné alpolgármester társaságában
Fotók: Balogh Tamás

Folytatva a tradíciót

Aktív, odaadó, a közösséget hosszú ideje szolgáló társadalmi tevékenységének elismeréseként Weiszgáber Jánost a „Dunaföldvárért Emlékérem” kitüntetésben részesítették.

Weiszgráber János

Weiszgáber János egy osztrák–német család sarja, akik generációkon keresztül kőfaragással, szobrászattal foglalkoztak. Már fiatal korában a mesterség szerelmese lett. Az aktív munka ma is mindennapjai részét képezi.

A képviselő-testületnek három cikluson át volt a tagja. A Dunaföldvárért Alapítvány alapító tagja. Fiatal éveiben az ökölvívásban is jeleskedett. Az 1958. évi Ifjúsági Világtalálkozóra ő vitte a lángot Dunaföldváron keresztül. A Dunaföldvári Futball Club elnökeként 2010-től tíz éven át tevékenykedett. Ez idő alatt újjászületett a létesítmény és a csapat három alkalommal volt megyei bajnok. Városi megbízásait mindig anyagárban a legnagyobb lelkesedéssel és odafigyeléssel készítette. Számtalan új alkotás és restaurálás kötődik a nevéhez, mert elmondása szerint nem tud „nemet” mondani.

(Dunaföldvár díszpolgárairól később írunk majd.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában