mindig mosolygós, kedves Erzsi néni

2020.02.25. 09:00

Ha tehetné, még most is a kertjében kapálna

Tenk Józsefné Erzsi néni vasárnap töltötte be kilencvenedik életévét. A jeles alkalomból Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a szépkorú asszonyt dunaújvárosi otthonában a városi sajtó képviselőinek kíséretében.

Tóth Alexandra

Erzsi néni szeretett lányával, aki óriási segítség számára a hétköznapokban

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Erzsi néni könnyekig meghatódott, mikor átvette a miniszterelnök, illetve a polgármester díszoklevelét, az ajándékkosarat, és a csokor virágot. Nem titkolta, utóbbinak örült a legjobban, nagyon szereti a virágokat. Azt mondta, ha tehetné, még most is a növényekkel foglalkozna a kertben, de manapság kissé szédülős. Igaz, volt már egy agyvérzése, de lánya azt mondta, abból teljesen felépült, és a törékenységén és egy enyhe, korral járó feledékenységen kívül semmilyen egészségügyi problémája nincs. A házimunkát már nem engedi neki végezni, Erzsi néni manapság csak pihen, a hobbijainak él. Köt, varr, horgol és hímez, sokszor szemüveg nélkül, hiszen köszöni szépen, ő még jól lát. Olvasni is nagyon szeret.

Erzsi néni szeretett lányával, aki óriási segítség számára a hétköznapokban
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Két gyermek édesanyja, öt unokája és hat dédunokája van, a család pedig mindig figyelmet szentel az idős hölgyre. Megtudtuk, hogy látogatásunk után a rokonság egyik fele érkezett a szülinapi tortával, hét végén pedig majd egy nagyobb társaságban ünnepelnek egy éttermi vacsora során. Erzsi néni ugyanis még jól bírja az ilyen összejöveteleket. Nagyon sok nótát ismer, ha úgy tartja kedve, éjszaka fog hozzá dalolni.

Szívesen emlékezett vissza fiatal éveire. Tősgyökeres dunapenteleiként nőtt fel egy nyolcgyermekes családban, ahol ő volt a legidősebb. Édesapját sokszor emlegette. Azt mesélte, a dolgos élet szeretetét biztosan tőle tanulta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában