közös projekt

2020.01.31. 15:00

Olasz testvérvárosi kapcsolatról tárgyaltak

Egy lehetséges olasz testvérvárosi kapcsolat miatt érkeztek látogatók 2020. január 25-én Perkátára.

Horváth Dóra

A Vicenza megyében található Carré város önkormányzati képviselője, dr. Heinrich Dóra kereste meg a települést, akit a Győry-kastély épületében Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere és Vátkainé Boda Ildikó, Perkáta testvértelepüléseinek kapcsolataiban aktív szerepet vállaló képviselője fogadott. A megbeszélésen Vátkainé Boda Ildikó ismertette a már meglévő három testvérkapcsolat – Saint-Maximin, Kisbács és Huaxiang – működését, tapasztalatait. A megbeszélésen a felek arra jutottak, hogy a programokat külső forrásokból és pályázati támogatásokból szeretnék kezdeményezni, s dr. Heinrich Dóra kihangsúlyozta, hogy a középpontjában az ifjúság, az oktatás és a kultúra állna.

– Kapcsolódási pont, hogy hozzánk hasonlóan Carrénak is van francia kapcsolata, Compans, ami nagyon közel van Saint-Maximinhoz – számolt be Somogyi Balázs az egyeztető találkozóról. – A megbeszélés lezárásaként egyeztettük, hogy különböző projektötleteket dolgozunk ki közösen a lehetséges együttműködés és pályázatok előkészítéseként.

Bogó Anikó, Heinrich Péter, Vátkainé Boda Ildikó, dr. Heinrich Dóra, Rajcsányi László, Somogyi Balázs és Horváth Dóra Carré város és Perkáta együttműködéséről tárgyaltak egymással Fotó: amatőr

A délelőtt során Rajcsányi László, Perkáta díszpolgára és Bogó Anikó, Perkáta humán ügyekért felelős alpolgármestere körbevezette a vendégeket a Győry-kastély kiállításain, bemutatták a település történetét, majd a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület éppen az épületben dolgozó fiataljaival is megismerkedtek a látogatók.

A két fél a jövőbeli együttműködés reményében vált el egymástól a késő délelőtti órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában