összeállítás

2020.01.10. 18:00

A hét legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetbe-vettek-a-dunaujvarosi-embercsempeszt-3180465/

A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőrök segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsák.

A járművezetőket – egy 28 éves dunaújvárosi férfit és egy 49 éves budapesti nőt – az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre. Velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

2020. Január 9-én a déli órákban lezárták a Vasmű út egyik szakaszát a gyalogos forgalom elől.

A Dózsa mozi mellett lévő épületben, amely a távolsági buszmegállónál található, potyog a vakolat. A balesetveszély elhárítására kiérkeztek a dunaújvárosi tűzoltók és a rendőrök is.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/tagad-a-dunaujvarosi-vadlott-3177474/

Életfogytiglani fegyházat kaphat teljes körű beismerés esetén Brodmann ­László, és 30 év múlva szabadulhat.

Az MSZP volt képviselőjelöltjének VV Fanni meggyilkolása miatt kell felelnie – írta a Magyar Nemzet online.

Az országos médium szerint mai előkészítő ülésen életfogy­tiglani fegyházat ajánl az ügyészség teljes körű beismerés esetén Brodmann Lászlónak azzal, hogy 30 év múlva szabadulhat. Az MSZP volt önkormányzati képviselőjelöltjének VV Fanni meg­gyilkolása miatt kell felelnie. Nagybátyja, egykori védője Brodmann Péter azt mondta a Borsnak: „Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik, azt elismeri, és viseli az azzal járó következményeket, de többet nem”.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyurcsany-elol-erkezett-es-hatul-tavozott-3178602/

Okunk volt azt gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a február 16-i időközi országgyűlési választásokról egyeztetett helyi párttársai mellett a jobbikos Pintér Tamással és Kálló Gergellyel a városházán.

Egy olvasónk jelezte ugyanis, hogy Gyurcsányt január 7-én, kedden, fél egy körül látták megérkezni a városházára. Ott megtudtuk, hogy a DK elnöke fel is ment a polgármesterhez. Szerettünk volna bejutni Pintér Tamáshoz egy fénykép erejéig – a „Nyitott városháza” projekt keretében, amelyet hirdetnek –, de csak a portáig jutottunk.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/dol-a-vasmu-uti-platanfa-video-3175971/

Újabb fákat vágnak ki a Vasmű úton. Január 6-án 8 óra körül a szerkesztőségünk előtti platánfák kerültek sorra.

December 6-án 8 óra körül a szerkesztőségünk előtti platánfák kerültek sorra. Szomorú látvány, ahogy a profi szakemberek a sokak által kedvelt fákat kivágják. A reccsenés pedig szívszorító, amit akkor hallunk, amikor a felújított aszfaltra rogy a terebélyes fa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában