Közel hetven fogyatékkal élő sportolt együtt a speciális olimpián

2019.12.02. 20:00

Minden szép gyakorlat plusz örömforrást jelent

Pénteken immáron negyedik alkalommal adott otthont a DSZC Rudas Szakgimnáziuma a Speciális Olimpia Regionális Mozgásélmény napjának.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Mint arról szombati kiadásunkban rövidek beszámoltunk, mintegy 70 súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiatalnak és felnőttnek sportolási lehetőséget nyújtó közösségi rendezvény a Magyar Speciális Olimpia Szövetség, a helyi Móra Ferenc Általános Iskola és a „Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület munkatársainak és önkénteseinek példaértékű összefogásával valósulhatott meg.

Az ünnepélyes megnyitó az egyik részt vevő csapat késése miatt csúszott, ám ezt vidám táncos bemelegítéssel töltötték ki a versenyzők, segítőik és a Rudas középiskola lelkes önkéntesei.

Kezeket fel! – zenés bemelegítéssel kezdődött a pénteki mozgásélmény olimpia a Rudas tornatermében
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A köszöntők sorát Szabó Zsolt alpolgármester nyitotta, aki köszönetet mondott a szervezőknek, a hosszú évek óta példaértékű munkát végző szakembereknek, valamint tartalmas versenyt kívánt a fiatalabb és rutinosabb sportolóknak.

A rendezvényt évről évre támogató Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) főtitkára kiemelte, a jövőben nagyobb figyelmet kívánnak fordítani a fogyatékkal élők sportolásának megszervezésére, támogatására, éppen ezért elhatározták, hogy a DLSZ-en belül hamarosan felállítják a Speciális Sportágak Bizottságát.

A „Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület elnöke, Kovács Pálné köszönetet mondott a Rudas iskola vezetésének, amely csaknem két évtizede segíti tevékenységüket. Az egyesület tagjai pedig két szép ajándékkal lepték meg az intézmény vezetőit. A verseny előtt Weiner Erika, a speciális olimpia szakágvezetője arra emlékeztetett mindenkit, ne feledjék, mennyi küzdelem és munka van minden egyes sikeres gyakorlat mögött, amelyben a sportolók valóban a határaikat veszegetik.

Werner Erika, a MATP szakágvezetője

A pénteki találkozón hat csapat összesen 68 versenyzője élhette át együtt a mozgás minden örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában