bánkis télapó

2019.12.03. 17:30

Diákok vidítottak a gyermekosztályon

Idén is igyekeztek szebbé tenni az ünnepvárást a Bánki iskola diákjai azoknak a gyerekeknek, akik a Szent Pantaleon Kórház Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán kénytelenek a Mikulást várni.

Balla Tibor

Fotó: LI

Immár negyedik éve annak, hogy két bánkis tanár, Szabóné Papp Krisztina és Szigetfűné Papp Szilvia úgy gondolta, hogy összeköti a „kellemest a hasznossal”, és ha már a diákoknak közösségi szolgálatot kell teljesíteniük, akkor tegyék ezt úgy, hogy valóban hasznos is legyen, és felajánlották a kórháznak, hogy a nebulók saját maguk által készített díszeket helyeznek el a kórtermekben, a folyosón, valamint kisebb ajándékkal lepnék meg az osztályon fekvő gyermekeket.

A kis Milorád is választhatott a bánkis télapó kínálatából
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A gyermekosztály természetesen örömmel fogadta a kezdeményezést, és immáron negyedik esztendeje a DSZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjait. Ahogyan tegnap délután is, amikor tíz kisorsolt bánkis látogatott el a kórházba, hogy feldíszítsék az osztályt és apró ajándékokkal örvendeztessék meg a kis betegeket. A kézműves délutánon 25-30 diák készítette az ajándékokat, illetve a könyvtárban két hete folyamatosan készültek a kedves tárgyak a lyukasórákban, szünetekben. Olyan bájos apróságokkal érkeztek, mint például az a nyalóka, ami valójában Rudolf rénszarvas orra, vagy vattapamacs alapú manócska – amit magukhoz tudnak szorítani a kis betegek –, hóember és télapó vécépapírhengerből, vagy hóembert, hópelyhet formázó függő- és ablakdíszek. A kórház részéről dr. Mészáros Lajos főigazgató és dr. Yousif Mahmood Abdulaziz főorvos mondott köszönetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában