Ezúttal a dunaújvárosi jégkorong-szurkolóktól jött a segítség

2019.12.19. 11:00

A licitpénz már jó helyen van

A Kohász címert rája! elnevezésű Facebook-oldal által december elsején indított licitálás véget ért, száztizenhétezer forint gyűlt össze a jégkorong-relikviák elárverezéséből.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az aukció során Ladányi Balázs egy dedikált fejvédőt, Erdősi Péter egy aláírt ütőt, Tokaji Viktor pedig egy aláírt mezt ajánlott fel a licitre. Tokaji Viktor meze (42 ezer forint) és Erdősi Péter (37 ezer) ütője Dunaújvárosba, Ladányi Balázs fejvédője pedig (40 ezer) Csíkszeredába került. Tokaji meze Szekeres Attiláé, Ladányi fejvédője Csapó Imréjé, Erdősi ütője pedig a Kollarics Béla-Polányi Gábor kettősé lett.

– Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítséget. Elsősorban a három dunaújvárosi legendának vagyunk hálásak, hiszen az ő felajánlásaik nélkül nem lehetett volna sikeres az aukció. Köszönjük szépen a Szent Pantaleon Kórháznak, amiért fogadták a kezdeményezésünket. Természetesen szeretnénk kifejezni a hálánkat azoknak is, akik a háttérből támogattak, segítettek felvenni a kapcsolatot a játékosokkal. Köszönjük a helyi média munkatársainak is a támogatást, nélkülük nem ért volna el a licit híre ennyi emberhez – összegzett Dolmán Gábor, a licit „atyja”.

A befolyt összeget a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályának ajánlották fel, akik egy speciális lélegeztetőgép beszerzésére gyűjtenek.

Dolmán Gábor (b), Mészáros Lajos és Jobbágy Lajos
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A 15 nap alatt összegyűlt összeget december 18-án a sajtó előtt nyilvánosan dr. Mészáros Lajos főigazgató és dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató vette át Dolmán Gábortól.

A főigazgató elmondta, az idei év nagy sikerének könyvelhetik el a jótékonysági kezdeményezésüket, aminek célja egy intelligens lélegeztetőgép beszerzése az intenzív osztályra. A közel tízmillió forint értékű eszköz megvásárlásához már „csak” kétmillió forint hiányzik.

– Ezúton is köszönjük az intézményeknek, cégeknek, magánszemélyeknek azt a lokálpatrióta szemléletét, amely a kórházunk irányába évről évre megnyilvánul, ez nagyon fontos számunkra – mondta a főigazgató.

Aki még szeretne hozzájárulni a kórház céljának a megvalósításához, az az Emberek egészségéért alapítványon keresztül megteheti. Az alapítvány számlaszáma: 10400463-00008563-00000002. A kórház vezetése kéri, hogy a közlemény rovatba írják be: „Jótékonysági bál” és az adományozó nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában