főzőverseny

2019.04.17. 09:00

Rántott hús szabad tűzön, hildes-módra

Bár maga a rendezvény csak kétnapos, a Hild- napokat hosszas készülődés előzte meg – meséli Pintérné Szatmári Angéla osztályfőnöki munkaközösség-vezető, DÖK patronáló tanár.

Tóth Alexandra

Közben mindenfelé száll a tűzifafüst az iskola udvarán, nagy munkában vannak a diákok. A keddi nap egyik emblematikus pontja volt a főzőverseny, ahol lelkesen serénykedtek a diákok. A kikötés az volt, hogy csak olyan ételek készülhetnek, amik megfőzhetők, megsüthetők bográcsban is. Ennek értelmében volt, aki csilis babot, paprikás krumplit vagy babgulyást csinált, a legbevállalósabb osztály pedig úgy döntött, ők bizony rántott húst és krumplipürét tesznek a zsűri elé. Az értékelő csapat kiválasztotta a legjobbnak ítélt gasztroremekeket, ám a legügyesebb séfeknek járó okleveleket csak a mai gála keretein belül osztják ki.

Nagyon finom étel rotyoghat a fiúk bográcsában Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Hild-napok alatt minden versenyszámban külön-külön hirdetnek majd győztest, legyen szó szépségversenyről, rádiós vetélkedőről, sportokról vagy rajzversenyről. Az idénre megválasztott diákigazgató kilétét már kora reggel kihirdették, az iskola idei nagymenője Szecsei „Szent” Ferenc lett a 12. A-ból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában