Hét akadémista diáktól búcsúztak el a Rudas kollégiumban

2019.04.27. 10:00

Egy összetartó csapat a pályán és azon kívül is

Különleges és bensőséges összejövetel volt a Rudas kollégiumban csütörtökön, ahol a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hamarosan érettségiző és így a kollégiumtól is búcsúzó ifjú hölgyeit köszöntötték.

Várkonyi Zsolt

Az eseményen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója, Nyakacska Zsolt, Imre Vilmos sportigazgató, Mátéfi Eszter szakmai vezetőhelyettes és György László, a felnőttcsapat vezetőedzője mellet részt vettek az akadémia és a kollégium képviselői, munkatársai is. És persze a főszereplők, akikért ez az egész létrejött. Hét, hamarosan érettségiző társuktól búcsúztak, mintegy negyvenen a DKKA kollégista diákjai: Frányó Laurától, Kovács Vivientől, Hus­ti Hannától, Mihály Petrától és Takács Cecíliától. Panczák Petra és Borbás Dzsenifer sajnos nem tudott eljönni más elfoglaltsága miatt.

Ez kérem egy igazi csapat, és továbbgondolva az elmúlt közel egy évet, bizton állíthatom, hogy nemcsak a pályán, az edzőteremben, hanem azon kívül is. A DKKA vezetői pontosan tudják, hogy szorgos edzők, iskolai és kollégiumi segítők nélkül nem tudnának jól teljesíteni ezek a fiatalok. Szerencsére ez itt mind együtt van.

A búcsúzó diákokat társaik köszöntötték egy-egy közös emlékkel

Kincsesné Zavodnyik Júlia, a kézilabdás lányok kollégiumi nevelője, mondjuk ki: pótanyukája, igazi házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. Minden búcsúzó kollégistáról volt kedves emléke, akik több éve a szívéhez nőttek. Elmondása szerint az edzők nyilván többször felemelték a hangjukat, de az egy másik terület. Ő minden pedagógusnak ilyen gyerekeket kíván, mint amilyenek ők voltak, mert igazán sok örömet adtak. Aztán egy kis meglepetés következett, egy kisfilm, egy slideshow, a hozzáillő nagyszerű zenével, ami búcsúzó fiatalokról készült.

Nyakacska Zsolt azt kívánta, hogy állják meg a helyüket felnőttként is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nyakacska Zsolt nem a szavak, inkább a tettek embere. Köszöntőjében – kerülve a pá­toszt – kérte a fiatalokat, hogy a felnőttkor küszöbén soha ne feledkezzenek meg eddigi segítőikről, tanáraikról, nevelőikről, hiszen ők is szívükbe zárják a búcsúzókat.

A búcsúzó kollégistákat, Frányó Laurát, Mihály Petrát, Husti Hannát, Takács Cecíliát és Kovács Vivient az akadémia vezetése és társaik köszöntötték

Miközben írtam ezt a cikket, Nyakacska Zsolt telefonált, kérve, hogy mindenképpen írjuk meg, hogy mind a DKKA, mind a saját nevében szívből gratulál Jankó Árpád tanár úrnak a Dunaújváros dísz­polgári címéhez, és köszönetét fejezi ki azért a nagyszerű munkáért, amit a női kézilabda érdekében végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában