Nem, nem a szeme káprázott, ha őket látta lazulni a városban

2019.02.16. 10:00

Veretés unikornis módra

Még szerencse, hogy február, azaz farsangi időszak van, különben egész biztos, hogy szerdán néhány járókelő meg-meg törölgette volna a szemét, amikor szembe jött vele egy női bundát viselő Szabadság-szobor és egy zenélő, rózsaszín unikornis.

Tóth Alexandra

Aggodalomra azonban semmi ok, nem kerültek narkotikumok a csapvízbe és a tél sem ment senkinek az agyára. Itt valóban semmi többről nincs szó, minthogy egy unikornis és egy Szabadság-szobor járta a várost, miközben valamelyik zsebükből szóltak a legújabb popslágerek. Gyerekek szaladtak utánuk, jókedvű fiatalok készítettek róluk fotót, és ment a találgatás: vajon mi a célja a jelmezes portyának? Nem volt meglepő a válasz: egy újabb vállalhatatlan veretést reklámozott a duó – mondhatni, elég sikeresen.

Nem elég cikik, még a tényleg vállalhatatlan „dab” mozdulatot prezentálva pózolnak a Római körút kellős közepén Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ugyanis ez már a tizedik. Tóth „Töki” Zoltán fogta magát egy szép napon, és megálmodott egy olyan bulit, ahol a józan észnek és a logikának semmi keresnivalója nincs. Őrült, fülbemászó és semmitmondó tánczenék szólnak, pénzpisztolyból szállnak a Töki-dollárok, mindenhol giccses díszek díszelegnek és ízléstelen dekorációk dekorálnak, aztán lehet fotózkodni olyan alkalmatosságokon, előtt, illetve mellett, amikhez normális ember semmiképp sem adná a nevét. Néha azért jó megőrülni, főleg büntetlenül, olyannyira, hogy ebből a bolondokházából már sikeresen lement kilenc, és a tizedik beharangozásához minimum egy kompresszióval felfújható unikornisjelmezre és egy deprimált Szabadság-szoborra van szükség. Matricát és szórólapot is adtak a népeknek, már ha a szokatlan utcai jelenet nem égne elég nyomatékosan az emlékezetünkbe.

A X. Vállalhatatlan veretés Tökivel és Sogival egyébként tegnap este történt meg, és semmi jó nem sült ki belőle. Bár a buli természetéből adódóan nem is baj.

Fergeteges február a Kaptárban

Hogy köze volt-e a gerillamarketinghez vagy sem, az unikornisbulira több mint háromszáz ember igazolt vissza az esemény Facebook-oldalán. Aki ezen nem volt ott, de szeretne még kaptárlakóskodni ebben a hónapban, annak jó választás lehet a ma esti rendezvény: jön az SF projekt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, azaz érkezik Siska Finuccsi, TKYD, Mikee Mykanic és DJ Arre is, a vendég pedig a Mocskos Márka lesz majd. Rá egy hétre, 22-én két, ingyenesen látogatható koncert lesz. Budapestről érkezik CsótányDzsó, Fülöpjakabról pedig a KisTürelmet zenekar. Mindkettő visszatérő vendég, szóval egyszer már biztosan kedvelte őket az újvárosi közönség. Másnap Red Vision és Eve Six koncertje lesz. Februárban sem unatkozunk hát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában