Többféleképpen is támogatják a szervezet egészséges működését

2019.01.12. 20:00

Segítik a súlyvesztést a téli kedvencek

A tízóraira vagy uzsonnára elfogyasztott idénygyümölcsökkel nemcsak a vitamin raktárakat tölthetjük fel, de a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez is hozzájárulhatunk.

Mediaworks/Fanny

Az egészségünkért sokat tehetünk a kiegyensúlyozott táplálkozással, és az ideális testsúlyunk megőrzésével is, hiszen utóbbi segít megelőzni a szív és érrendszeri, valamint a cukor betegséget is. Mindkettőben segítségünkre lesznek a tél legnépszerűbb gyümölcsei.

A citrusfélék is segíthetik télen egészségünk megőrzését Fotó: Shutterstock

Citrom

Sok C-vitamint és kalciumot tartalmaz. Annak ellenére, hogy savanyú, egyáltalán nem savasít, sőt, inkább lúgosít. Önmagában véve nem fogyaszt, de nagyon egészséges frissítő, illetve mivel a kalóriatartalma elenyésző, limonádéként elkészítve tökéletes alternatívája lehet a szénsavas üdítőknek és a cukrozott dobozos gyümölcsleveknek.

Narancs

Magas vitamin- és ásványianyag- tartalmánál fogva segíti a tápanyagok felszívódását és hasznosulását, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, jótékony hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre.

Grépfrút

Gazdag A-, B- és C-vitaminban, élelmi rostokban, valamint káliumban. Antioxidáns, méregtelenítő hatású. Frissen, félbevágva, egy kevés mézzel ízesítve vagy a levét kifacsarva és valamennyi vízzel hígítva nagyon finom, és könnyen beilleszthető a reggelibe.

Kivi

Sok C-, E- és K-vitamint, valamint rostanyagot és hasznos ásványi anyagokat is tartalmaz, elsősorban nátriumot és káliumot. Mindezek révén segíti a vesék és a szív működését, támogatja az immunrendszert, kedvező hatással van a koleszterinszintre és remek antioxidáns.

Ananász

A friss gyümölcs – nem a cukrozott konzervváltozat! – tartalmazza az emésztésjavító hatású bromelain enzimet. Hatékony méregtelenítő. A friss ananász édes ízének köszönhetően helyettesítheti a csokoládét, a kekszeket és a süteményeket, miközben 100 g-ja mindössze 57 kcal-t tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában