2018.09.01. 11:00
Zamatos kincsünk a szőlő
Ezen a nyáron minden gyümölcs korábban érett. A szőlővel sincs ez másként, több helyen már elkezdődött a szüret, már kóstolhatjuk a friss, ropogós szemeket.
A dietetikusok és a természetes gyógymódokkal foglalkozó szakemberek szerint a szőlő amellett hogy lédús és nagyon zamatos, számos enyhe panaszra kiváló gyógyír. Jó hatással van az emésztésre, ezáltal a gyomorra és a belekre . Természetes hashajtónak is mondják a benne található savak, cukrok aránya miatt.
Erős antioxidáns, jelentős arányban tartalmaz rezveratrolvegyületet, amely által erős rákmegelőző tulajdonsággal is bír. Ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így segíti a szervezet harmonikus működését. Vértisztító, idegerősítő és izomregeneráló hatású, fokozza az epe elválasztását, megakadályozza a hólyagkövesedést.