Jobb ujján viselt jegygyűrűje akadt bele egy csavarba

2023.11.20. 15:30

Besenczi Árpád maradandó sérülést szenvedett előadás közben

Az Indul a bakterház előadás péntek este félbeszakadt, mert Besenczi Árpádnak, aki a baktert játssza a darabban, jobb gyűrűsujja megsérült. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatóját még az éjszaka megműtötték a helyi Szent Rafael Kórházban, de nem sikerült visszavarrni a leszakadt, eléggé megroncsolódott ujjdarabját. Szerkesztőségünk telefonon érdeklődött a történtek és főként hogyléte felől.

Duol.hu

Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója

Fotó: Péter B. Árpád

– A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka Szalai doktor által vezetett team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujjam leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta, írj a zaol.hu. Tulajdonképpen befejezték a csonkolást, hogy orvosi szaknyelven mondjam – válaszolt érdeklődésünkre. – Az Indul a Bakterház „futkározós” részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt.

– Onnantól kezdve az események nagyon felgyorsultak, jött a mentő és bevitt a kórházba. Ott felhívták a pécsi klinika kézspecialistáját, elküldték neki a fotót az ujjamról, hogy mit lehet vele tenni. Igazából nem sokat, mert a sérülés nem egyenes szélű volt, amit egy kés balta okozna, hanem eléggé roncsolt. A műtét után még az éjszaka hazaengedtek. Feleségem a másik három gyermekemmel épp úton volt, Zalacsánytól fordult vissza, hogy a segítségemre legyen. A tegnapi és a mai előadást pótoljuk januárban. Holnap vasárnap, egész nap ZegaSztár gála lesz, amelyen a zsűri elnöki feladatait látom el. Ott leszek, hiszen ezt a kézsérüléstől függetlenül, tudom vállalni.

Besenczi Árpád elmondta, tervei szerint már kedden színpadra tud állni, de egyes fizikai dolgokat megváltoztatnak, hogy ne kelljen a kezét annyira igénybe venni.

– A baleset nagyon kellemetlen és nagyon fájdalmas volt. Nagyon bosszantott is. Soha nem szoktam levenni a jegygyűrűmet, és ebből nem is volt baj ez idáig. Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt. A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg – húzta alá Besenczi Árpád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!