Euroliga

2023.10.05. 13:28

A DVTK a legrangosabb európai kupasorozatban is esélyesnek számít

Sorozatban másodszor jutott el a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga főtáblájára a DVTK női kosárlabda csapata. Szabó Tamással, a DVTK főtitkárával és a kosárlabdaszakosztály vezetőjével készített interjút az Origo az eddig megtett útról és a továbbfejlődés lehetőségeiről.

MW

A diósgyőri Dorcee Garbin (j) és Megan Gustafson, a brit csapat játékosa a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének visszavágóján, a DVTK HUN-Therm - London Lions mérkőzésen a diósgyőri DVTK Arénában 2023. szeptember 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Főtitkár Úr! Szerdán lezárult az Euroliga selejtező párharc, és a DVTK kosárlabdázói a vártnál sokkal simábban jutottak tovább a jó erőkből álló London Lions ellen. Mit érzett, amikor lefújták a mérkőzést?

Rendkívüli elégedettséget. Egyéb sportvezetői feladataim mellett több mint egy évtizede vezetem a kosárlabda szakosztályt, és nagy utat tettünk meg a hazai másodosztálytól Európa elitjéig. Minden munkatársunk és személyesen én is rengeteg munkát fektettünk be az elmúlt években a folyamatos fejlődés érdekében, így különösen boldog vagyok, hogy ennek meg van a visszaigazolása és sorozatban másodszor is ott vagyunk a legjobbak között. Rengeteg gratulációt kapott a csapat, ami erőt ad a hasonlóan sikeres folytatáshoz.

CHARLES, Kaila; GUSTAFSON, Megan
A diósgyőri Kaila Charles (j) és Megan Gustafson, a brit csapat játékosa a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének visszavágóján, a DVTK HUN-Therm - London Lions mérkőzésen a diósgyőri DVTK Arénában 2023. szeptember 27-én
Fotó: Vajda János / Forrás: MTI

Tavaly is sikerült a főtáblára jutás, beszélhetünk tendenciáról?

Nagyon remélem, hogy igen. Völgyi Péter kiváló szakmai stábot vezet. Mentálisan kiemelkedően erős, harcos csapatunk van, amelyet évről-évre próbálunk fejleszteni, erősíteni, mivel feltett szándékunk, hogy megragadjunk az európai mezőny legelején. A válogatott meghatározó játékosait tudhatjuk sorainkban, de a csapat keretéhez tartoznak jónéhányan a magyar kosárlabda legnagyobb ígéretei közül is. Szurkolótáborunk – engedjen meg ennyi elfogultságot – egyértelműen a legjobb az országban, csodálatos Arénánk pedig világszínvonalú helyszíne az edzéseknek és a mérkőzéseknek.

Az európai mezőny elején olyan óriások állnak, mint a török Fenerbahce, vagy a jelenleg „száműzetését" töltő orosz Jekatyerinburg. Hogyan lehet megközelíteni, vagy akár legyőzni ezeket a riválisokat?

Egyetlen útja van: a következetes stratégiai tervezés és az erre épülő aprólékos, koncentrált napi munka. Természetesen az anyagi lehetőségeinket is tovább kell bővíteni, hiszen az példa nélküli, érthetetlen és véleményem szerint tarthatatlan is, hogy Miskolc vezetése egyetlen forinttal sem támogatja a város „bajnokok ligájában" szereplő csapatát. Remélem ebben lesz változás a nagyon közeli jövőben. Ezen kívül szükség van arra is, hogy a régió nagyvállalatai mellénk álljanak, ezzel kapcsolatban van néhány biztató tárgyalásunk. Ha ezek sikerrel zárulnak, akkor középtávon megcélozhatjuk Európa csúcsát is!

A teljes interjú az Origo oldalán olvasható el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában