Felbőgtek a motorok

2023.06.20. 00:59

Háza előtt búcsúztak Szvoboda Bencétől, hatalmas tömeg gyűlt össze

Gyertyagyújtással, motorzúgással emlékeztek rá, nagyon megható volt.

Rengetegen megemlékeztek Szvoboda Bencéről

Forrás: sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Százak érkeztek kaposvári utcába, ahol Szvoboda Bence az elmúlt években lakott. Sorra jöttek a rokonok, barátok, ismerősök, sporttársak, hogy egy szál fehér virággal és mécsessel leróják a tiszteletüket a kiváló sportoló emléke előtt. Síri csend honolt, mindenki magában emlékezett Bencére, aki már életében a motokrossz legendájává vált, hiszen tíz bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi szép győzelmet aratott szerte Európában - írja a sonline.hu.

Fotó: Lang Róbert / Forrás: sonline.hu

A csendet Nagy Norbert, Szvoboda Bence barátja törte meg, azt kérte a család a nevében, hogy senki se búcsúzzon el tőle, mert Bence örökké velük marad.

Majd a tiszteletére, emlékére felbőgtek a motorok és fekete, narancssárga füstfelhőbe burkolózott a helyszín.

– Országszerte egy emberként mozdult meg a motoros társadalom, szinte minden pálya zarándokhellyé vált – nyilatkozta Nagy Norbert, az esemény szervezője, aki Szvoboda Bence sajtósa volt. – Mindenképpen szerettük volna, hogy Kaposváron is legyen megemlékezés, mert nagyon sokat kapott ettől a várostól. Szeretett itt élni a barátnőjével – akivel együtt szervezzük ezt az eseményt.

Fotó: Lang Róbert / Forrás: sonline.hu

Számtalan emléke van Nagy Norbertnek Szvoboda Bencével kapcsolatban. – Eszembe jutnak a legnagyobb sikerek: amikor először, hosszú évek küzdelme után végre megnyerte a cseh bajnokságot, vagy amikor az ADAC MX Mastersen nyert, de ott voltam az Európa-bajnoki bronzérmes versenyén is, Maggiorában. Imádtam azokat a napokat, amikor csak mi ketten voltunk kint egy pályán, és a naplementébe nyúlóan fotóztunk, videóztunk. Nem felejtem el a hosszú telefonbeszélgetéseket és a közös kávézásokat sem, amikor a jövőt tervezgettük. Egy élmény viszont markánsan bennem él: 

2016-ban először hallottam a Himnuszt játszani magyar motokrosszversenyző tiszteletére. Hátborzongató érzés volt. Azon a napon verhetetlen volt, minden ellenfelét maga mögé utasította mindkét futamban, azon a pályán, ahol végül az életét vesztette: Pacovban.

Az irodámban számtalan ereklye emlékeztet rá (mez, sisak, babérkoszorú), a winchesteremen pedig rajta van karrierjének legnagyobb része fotók és videók formájában.

Fotó: Lang Róbert / Forrás: sonline.hu

– Terveim vannak ezekkel az emlékekkel – hangsúlyozta Nagy Norbert. – Szeretnék gondoskodni róla, hogy a nyilvánosság se felejtse el őt a gyászidőszak után, hiszen a magyar motokrossz egyik legkimagaslóbb egyénisége volt, aki rengeteg dolgot tanított nekünk a karrierjével: kitartást, alázatot, szorgalmat. Nagyon fog hiányozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában