Krimi

2023.09.27. 05:48

15 éves fiú mentette meg egy idős férfi életét Solymáron

Egy járókelővel együtt küzdöttek az életéért.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: EternalMoments

Hétfő délután Solymáron sétálva egy 15 év körüli fiú talált rá arra a 70 év körüli férfire, aki az utcán feküdt eszméletlenül.

A fiatal megpróbálta megszólítani, de a férfi nem reagált, így a fiú mentőt hívott – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában.

A fiú a mentésirányító utasításai szerint megvizsgálta az ismeretlen férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést. Egy idősebb járókelő felfigyelt az eseményekre és a fiú segítségére sietett.

Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit használtak is, és egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért. 

A mentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában