Tehetséggondozás

2018.04.21. 10:56

Évi 300-350 ezren ajánlják fel adójuk egy százalékát a Nemzeti Tehetség Programnak

A kormány idén több mint hárommilliárd forintot fordít tehetségek támogatására, ebben benne van annak a 300-350 ezer embernek a felajánlása is, aki adója egy százalékával támogatja a Nemzeti Tehetség Program megvalósítását - közölte Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) elnöke szombaton az M1 csatornán.

Mint mondta, kilencedik éve ajánlhatják fel az adózók adójuk egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program megvalósítására is; évente 300-350 ezren támogatják ezt a célt, ami komoly társadalmi bizalmat jelent, azt mutatja, az állampolgárok fontosnak tartják, hogy az új generációk a tehetségüknek megfelelően kapjanak fejlesztő lehetőségeket.

Bajor Péter fontosnak nevezte, hogy a cégek is szerepet vállaljanak a tehetséggondozásban, például ösztöndíjjal, eszközök biztosításával vagy különböző szolgáltatásokkal segítsék a tehetséges fiatalokat.

Jelezte, a Matehetsz tíz éve foglakozik tehetséggondozással, a Nemzeti Tehetség Program civil oldalának „emblematikus szervezete”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!