Gazdaság

2012.11.12. 18:17

L. Simon cáfolja a vádakat

Agárd - Minap több lapban jelent meg írás, amely L. Simon Lászlót, megyénk országgyűlési képviselőjét érinti negatív hangsúllyal állítva: államtitkárok szomszédjai művelnek állami földeket.

Tihanyi Tamás

A politikus közleményben reagált: "A cikkben hivatkozott Dörömbözi József nem a szomszédom. Ezt éppen ezért sosem ismerhettem el. Valóban részt vettem az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2012. március 21-i ülésén. Ekkor tudtam meg, hogy Dörömbözi József pályázott egy seregélyesi állami föld haszonbérletére, és azt meg is nyerte. Ezen az albizottsági ülésen azért szólaltam meg, mert gyermekkorom óta ismerem Dörömbözi Józsefet, aki egy becsületes gazdálkodó, a családjával együtt műveli a saját és bérelt földjeit. Akkor is zavart, és most sem fogadom el, hogy egy egyszerű, tisztességes, kétkezi gazdálkodónak a becsületébe gázolhatnak, minden ok nélkül. Ezért szólaltam meg, és ezt a jövőben is meg fogom tenni."

L. Simon László hozzáteszi, Dörömbözi  pályázatának elbírálása óta több mint fél év telt el,  március 21-én pedig nem volt államtitkár. Majd felteszi a kérdést: "Ha igaz (...), hogy Dörömbözi József a szomszédom, és a pályázatának elbírálásakor államtitkár voltam, mindebből mi következne? Az én szomszédjaim nem pályázhatnak állami földekre? Valami attól válik szabálytalanná vagy tisztességtelenné, hogy ismerem a szereplőket? Tízezernél kisebb lélekszámú településen élek, a település valamennyi komoly mezőgazdasági termelőjét ismerem..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!