Gazdaság

2011.10.14. 02:27

Ami szem-szájnak ingere

Budapest - Az idén is a Hoventa keretében rendezik meg ma a világhírű Bocuse dOr nemzetközi szakácsbajnokság hazai döntőjét. A több mint 20 éves versenyen a világ 50 országának szakácsai indulnak.

Osváth Sarolta

Új formában, új tematikával nyílt meg kedden az idén immár 30. alkalommal megrendezett Hoventa Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátó-ipari és Gasztrotechnikai Kiállítás a Hungexpo Vásárközpontban. Az elsősorban a szakmának szóló bemutatót látványos gasztronómiai programok, nemzetközi szakács- és cukrászverseny, valamint egyéb kísérő események teszik a nagyközönség számára is vonzóvá. Október 11-14. között a Hoventa szakkiállításra hat ország, Németország, Ausztria, Olaszország, Szerbia, Franciaország, Cseh Köztársaság vendéglátó-ipari, szállodai és éttermiberendezés-gyártói hozták el újdonságaikat. Természetesen a hazai ipar képviselői is bemutatkoznak, a szakkiállítás számukra is fontos fóruma az üzleti kapcsolatteremtésnek, az információszerzésnek - hangsúlyozta Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára.

Ezt szolgálja a Győr-Moson-Sopron és a pécs-baranyai kamarák szervezésében sorra kerülő nemzetközi üzletember-találkozó is, a szálloda- és vendéglátóipar hazai és külföldi vállalkozásai számára. A szervezők ugyanakkor minden eddiginél több szakmai - és egyben a közönség számára is szórakoztató - programról gondoskodtak. Idén a budapesti vásárközpont ad otthont a Giropizza nemzetközi pizzakészítő versenynek, amelyet minden évben más-más európai országban rendeznek meg. Vadonatúj kiállítás lesz az egészségtudatos életmód jegyében a Medical Wellness sziget.Sok látogatót vonz a Borok világa stand, ahol 140 négyzetméteren már az első napon megkezdődtek a szakmai bemutatók és kóstolók, borászok, pálinkafőzdék közreműködésével. A Trendszigeten a szállodaszobai trendeket ismerhetjük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!