Jegyzet

2022.12.08. 19:51

Úgy tűnik, minden, amit valaha tett, már nem fontos

Gróf András

ar-Rajján, 2022. december 2. A portugál Cristiano Ronaldo a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkõzésen az ar-rajjani Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 2-án. MTI/AP/Francisco Seco

Fotó: Francisco Seco

A labdarúgó-világbajnokság eddig nem úgy alakult Cristiano Ronaldo számára, ahogy a világklasszis játékos elképzelte. Igaz, a portugál válogatott még versenyben van, de az utolsó mérkőzés nagy részében Ronaldo a kispadon ült. Nagy csalódásként élte ezt meg élettársa, Georgina Rodríguezaki közösségiadott öntötte ki a szívét. „Micsoda kár, hogy nem örülhettem 90 percig a világ legjobb játékosának. A szurkolók egy pillanatig sem hagyták abba, hogy téged követeljenek, és a nevedet kiabálják.” Ronaldo nővére, Elma Aveiro sem rejtette véka alá véleményét amiatt, hogy testvére csak a kispadon kapott helyet. „Úgy tűnik, minden, amit valaha tett, már nem fontos, és feledésbe merült. Most hirtelen nincs többé szükségük rá. Szégyen, hogy megaláznak egy embert, aki annyit adott a hazának. Szeretném, ha otthagyná a válogatottat, hazajönne, hogy megölelhessük és elmondhassuk neki, hogy minden rendben van. Majd emlékeztetjük az elért eredményeire és arra, hogy milyen családból származik” Kétségkívül, a támadó nincs éppen csúcsformába. Az utóbbi időszakban Manchesterben alaposan „leépült” a játéka. Az állandó kispadozás nem igazán tett jót az önbizalmának, ám a sajtóhírek ellenére tegnapi nyilatkozatában teljes mellszélességgel kiállt a válogatott mellet: „Egy gárda, amely túlságos egységes ahhoz, hogy külső erők megtörjék. Egy nemzet, amely túl bátor ahhoz, hogy bármilyen ellenféltől megijedjen. Egy csapat, a szó legnemesebb értelmében, amely a végsőkig harcolni fog az álmáért! Higgyetek bennünk! Hajrá Portugália!” Valószínű azonban, hogy a portugál válogatott végső világbajnoki helyezése határozza majd meg a jelenlegi helyzet valódi értékelését.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:    

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022    

Tippeljen ön is:    

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!