Koszi Ferenc tippel

2022.11.26. 09:30

Születtek meglepetések: a fociban ez a szép

Gallai Péter

Koszi Ferenc, a DFVE elnöke beszélt nekünk a vb-ről

Fotó: LI

A vízilabdacsapattal ők is nem egyszer borították már a papírformát

Kevesen vannak, akik a labdarúgó-világbajnokságot valamilyen szinten ne követnék, vagy ne olvasnának róla. Nem csoda ez a „tízmillió szövetségi kapitány országában”, ám Koszi Ferenc, a DFVE női vízilabdaklub elnöke éppen ezért meglepő kijelentéssel kezdi: ő nem ért a focihoz, csak szereti nézni. 

– Az irodámban folyamatosan mennek a meccsek, de ez így szokott lenni a világbajnokságokon, amit tudok, azt megnézem. Hagyományosan több csapatnak szurkolok, Angliának és Hollandiának, de ilyenkor Walesnek is. Ebből a hármasból szeretném, ha kikerülne a győztes, ám ha ez mégsem így lesz, nem fog összedőlni a világ. Amennyiben ez a trió búcsúzik, akkor a horvátok lépnek előre kedvencnek. A németeknek sosem drukkolok, ugyanis a családban van már ilyen, s úgy nem izgalmas, ha ugyanannak szorítunk – mondta mosolyogva. 

Koszi Ferenc szerint némileg meglepő, hogy a nem európai csapatok így teljesítenek, és nem egy óriási meglepetés született már eddig. Ám a sportban, a fociban pont ez a szép, hogy azok, akiket előzetesen leírnak, ilyen eredményeket érnek el. Némi párhuzamot vonva saját klubjukkal, ők is nem egyszer ilyen csodát tettek, amikor jóval erősebb csapatokat győztek le a hazai, vagy nemzetközi porondon. 

– Azért ne felejtsük el, ezek még csak az első meccsek voltak, amikor senki nem fáradt. Majd később kiderül, a németek erőnléte jobb-e, mint a japánoké, vagy a szaúd-arábiai fiú egy sprint után ugyanúgy bevágja-e a labdát, mint Argentínának. Szóval arról szól a dolog, meddig bírja valaki fizikálisan, mentálisan – tette hozzá. 

Koszi Ferenc az iroda mellett otthon követi a találkozókat családi körben. Az egyik lánya például fiúkat megszégyenítő módon ismeri a játékosokat. Miután a Covid rászoktatta az embereket az önálló meccsnézésre, így nem fura, hogy nálunk tél van, és nem a teraszokon, rövidnadrágban mennek a nagy közösségi szurkolások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!