Eddig a vb legjobb második félidejét láthattuk

2022.11.24. 19:23

Ronaldo, Félix és Leao is betalált – ötgólos meccsen nyertek a portugálok

Portugália 3–2 legyőzte Ghánát a katari labdarúgó-világbajnokság H-csoportjának második mérkőzésén. Cristiano Ronaldo tizenegyesből volt eredményes, s mindegyik találat a második játékrészben született.

Bacskai János, Balázs Dávid

Portugália–Ghána 3–2 (0–0) – élőben az NSO-n!
Katar, Doha, 974 Stadion. Vezeti: Elfath (egyesült államokbeli)
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Danilo Pereira, Dias, R. Guerreiro – Neves (Leao, 77.), Bruno Fernandes, Otávio Carvalho, 56.) – Bernardo Silva (Palhinha, 88.) – Joao Félix (Joao Mário, 88.), C. Ronaldo (G. Ramos, 88.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Ghána: Zigi – Seidu, Djiku, Amartey, Salisu, Baba Rahman – Samed, Partey, Kudus – A. Ayew, Inaki Williams. Szövetségi kapitány: Otto Addo
Gólszerző: C. Ronaldo (65. –11-esből), Joao Félix (78.), Leao (80.), ill. A. Ayew (73.), Bukari (89.)

Cristiano Ronaldóval a soraiban rohamozott Portugália Ghána ellen. Az első lövést az 5. percből jegyezhettünk fel, Otávio lőtt volna gólt a tizenhatoson kívülről, de sokat tévedett.

A 10. percben egy labdaszerzés után Cristiano Ronaldo kerülhetett volna ziccerbe, de hosszan vette át a labdát. Dicsérjük meg meg persze a ghánai kapust, Lawrence Ati-Zigit, aki nagyszerűen mozdult ki a kapujából.

Három perccel később ismét a 37 éves, jelenleg klub nélküli portugál sztár próbálkozhatott egy beadás után, de pár méterről mellé fejelt.

Hatalmas fölényben játszottak a portugálok, a mérkőzés egynegyedénél 75 százalékban birtokolták a labdát.

Bő félóra elteltével Ronaldo a kapuba lőtt, de mivel előtte ellökte a védőjét, a ghánaiak jöhettek szabadrúgással.

A 37. percben veszélyeztettek először a fehér mezesek, de a portugálok állták a sarat, többször is fejjel tisztáztak.

Az első félidőben Ronaldo volt a legaktívabb, nagy kedvvel játszott. 0–0

A szünet után Ghána majdnem megszerezte a vezetést, Mohammed Kudus bal lábas, 17 méterről leadott lövése kerülte el nem sokkal a kaput.

A 62. percben Ronaldo a földre huppant, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, és ugyan a kapus eltalálta az irányt, CR büntetője beakadt (1–0).

A 73. percben aztán jött a meglepetés, André Ayew közelről egyenlített (1–1).

Felpörögtek az események. Öt perccel később Bruno Fernandes kiugratása után Joao Félix juttatta másodszor is előnybe a portugálokat (2–1), majd a Manchester United középpályása passzából a csereként pályára lépő Rafael Leao is betalált (3–1).

LEAO, Rafael
A portugál Rafael Leao, miután berúgta csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Portugália-Ghána mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 24-én Fotó: MTI/EPA/Rolex Dela Pena

A 89. percben Osman Bukari találatával szépített az afrikai csapat (a gólszerző Ronaldo ikonikus gólörömével ünnepelt), izgalmas lett így a hajrá (3–2).

A 100. percben az év legszemfülesebb gólját szerezhette volna meg Ghána, ugyanis Diogo Costa kapus nem vette észre, hogy mögötte van még egy ghánai játékos, és letette a labdát, de végül kimaradt az óriási lehetőség.

A két csapat remek második félidőt produkált (talán a vb eddigi legjobbja volt), amely során öt gólt láthattunk. Portugália legközelebb, november 28-án Uruguay ellen lép pályára, Ghána pedig Dél-Korea ellen mérkőzik meg.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!