A németek egy mérkőzésre vannak a kieséstől

2022.11.27. 22:19

Nem bírt egymással a spanyol és a német válogatott

A katari labdarúgó-világbajnokság második csoportkörének rangadóján Spanyolország 1-1-es döntetlent játszott Németország ellen. A mérkőzés negyedik számú játékvezetője a nagykárolyi Kovács István volt.

Bacskai János, Domonkos Sándor Bálint

A spanyol Alvaro Morata (k) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én.

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Az előzetes várakozásoknak megfelelő, nagy csatát hozott a két korábbi világbajnok rangadója az F-csoport második körében. A 18. világbajnoki mérkőzésén védő Manuel Neuernek már a harmadik percben nagyot kellett védenie Dani Olmo löketénél, de a lécre tolta a lipcseiek spanyol támadójának lövését, de bő tíz perc után a túloldalon Unai Simón is jól avatkozott játékba, amikor Serge Gnabry elé lépett ki jól.

A játékrész hajrájában pedig a Real Madrid német védője, Antonio Rüdiger ugyan egy jobb oldali szabadrúgás után fejjel bevette a spanyol kaput, de találatát les miatt érvénytelenítették.

A második félidőben sem csökkent az iram, de azért nagy helyzetekben sem bővelkedett a találkozó, hiszen mindkét csapat jól zárta le a területeket. Igaz, bő tíz perc elteltével Joshua Kimmich 13 méterről leadott lövésénél Simónnak megint nagyot kellett védenie.

Ami a németeknek nem jött össze, az a spanyoloknak igen, ugyanis a nem sokkal korábban Ferran Torrest váltó Álvaro Morata a 62. percben remek labdát kapott a bal oldalról, Jordi Albától és szép mozdulattal lőtt Manuel Neuer kapujába. 1–0

Az Atlético Madrid csatára 59. válogatott mérkőzésén hét gólpassza mellett 29. találatát jegyezte!

A folytatásban többször veszélyeztettek a németek is, a 73. percben például egy remek kiugratás után Jamal Musiala állt Simónnal szemben, de a Sevilla kapusa jobb felkarral hárított.

A spanyolok viszont nem tudták tartani a németeket és a 83. percben a csereként beállt Niclas Füllkrug az ötös jobb sarkától jobbal bombázott a hosszúba. 1–1

A hajrában Leroy Sané lábában maradt a németek győztes találata, amikor a Bayern támadója ígéretes helyzetben lövés helyett az alapvonal felé vezette a labdát, így a spanyolok és a németek megosztoztak a pontokon.
Spanyolország–Németország 1–1
Katar, al-Hor, al-Bajt Stadion. V: Makkelie (holland)
SPANYOLORSZÁG: simón – Carvajal,  Rodri, Laporte, Alba (A. Baldé, 82.) – Busquets – Gavi (Koke, 65.), Pedri, Asensio (Nico Williams, 65.), Olmo – Ferran Torres (Morata, 54.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kehrer (Klostermann, 70.), Süle, Rüdiger, Raum (N. Schlotterbeck, 87.) – Kimmich, Gündogan (Sané, 70.), Goretzka – Gnabry (Hofmann, 85.), Th. Müller (Füllkrug, 70.), Musiala. Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Morata (62.), ill. Füllkrug (83.)

Kovács István negyedszer volt negyedik 

A nagykárolyi játékvezető, Kovács István a vb-n negyedik mérkőzésén működött közre negyedik játékvezetőként, hiszen az Argentína–Mexikó és az Uruguay–Dél-Korea találkozók, illetve a Katar–Ecuador nyitó mérkőzés után a Spanyolország–Németország rangadón is a partvonal mellől segítette a játékvezetők munkáját.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:  

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022  

Tippeljen ön is:  

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!