Így látja a vb esélyeket Mukli István

2022.11.23. 15:30

„A végén a németek nyernek” (?)

Várkonyi Zsolt

Mukli István kiváló zenész, közismert ember, aki a Dunaújvárosért – díj büszke tulajdonosa is. Amikor találkozunk mindig megállunk néhány szóra. Ezúttal egy nagyáruházban futottunk össze és persze sok más fontos dolog mellett a katari labdarúgó világbajnokság is téma volt.  

Azt mondta, hogy nála az egyik esélyes Németország, pontosan idézve Gary Lineker elhíresült mondását, amely szerint: „A foci egyszerű játék, 22 férfi kergeti a labdát 90 percen keresztül, és a végén a németek nyernek.” István 24 éves koráig focizott, amit azért hagyott abba, mert akkor, 1965-ben zenészként Nyugat-Németországban kapott egy kihagyhatatlan szerződést. Azért ő is több vasat tart a tűzben, mert a németek mellett Brazíliát is a favoritok közé sorolja. Arra a felvetésemre, hogy a szaudiaktol kapott zakó után mit szól az argentínok teljesítményhez elmondta, nem ezt várta tőlük. Ameddig Messi a Barcelonában játszott (most a francia PSG-t erősíti – a szerk.), ő volt a kedvenc játékosa. Kicsit keserűen mondja azt, hogy már a Barcelona, és sajnos a Messi sem a régi. 

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!