nyitás

2018.07.20. 21:58

Kiterjeszti programját a Partiumi Magyar Napok

Az idén több újítás is lesz, hangsúlyosabban nyitnak a román közönség felé, hiszen a színházi előadások román felirattal lesznek megtekinthetők, akárcsak a filmek.

A Partiumi Magyar Napokat idén nem csak Szatmárnémetiben rendezik meg, hanem a programokat Nagykárolyra, Tasnádra és Máramarosszigetre is kiterjesztik – közölték pénteken a szervezők.

Azért kezdeményezték az augusztus 20. és 26. között zajló fesztivál helyszíneinek bővítését, mert így a kulturális programok azokhoz is eljutnak, akiknek nincs lehetőségük Szatmárnémetibe utazni, emellett a szórványban élő magyarokhoz is eljutnak.

Stier Péter főszervező közölte: az idén több újítás is lesz, hangsúlyosabban nyitnak a román közönség felé, hiszen a színházi előadások román felirattal lesznek megtekinthetők, akárcsak a filmek. A főszervező elmondta: az idén gazdagabbak lesznek a gyermek és a kézműves programok. A rendezvény egyik kiemelt programja a könyvvásár, amelyen tizenkét kiadó vesz részt.

A főszervező a programról elmondta: jelen lesz a Magyar Állami Operaház, koncertet ad Király Viktor és Herczku Ágnes, valamint Demjén Ferenc.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere hangoztatta, hogy a magyar napok turisztikai szempontból is fontos tényező, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai szerint évről-évre több látogató érkezik a városba. Kiemelte, hogy a rendezvény a román lakosság körében is egyre nagyobb elismerésnek örvend. Elkészült a fesztivál új honlapja (www.partiuminapok.ro), ahol az érdeklődők hamarosan további részleteket tudhatnak meg a programról.

Borítókép: partiuminapok.ro

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!