79 éves volt

2017.10.17. 10:43

Óriási hüllőben találták meg a napok óta eltűnt nőt

Ruháit, sétabotját és maradványait a Mowbray folyó egyik kis öblénél találták meg, amelyről köztudott, hogy krokodilok lakják.

Twenty four foot saltwater crocodile (Crocodilus porosus), Hartleys Creek, Queensland, Australia, Pacific

Krokodil gyomrában találták meg egy napokkal ezelőtt eltűnt 79 éves ausztráliai nő maradványait – közölte a queenslandi rendőrség kedden.

A vadőrök napokig keresték az idős hölgyet, míg hétfő éjszaka a Queensland északi részén lévő Mowbray folyóban egy 4,3 méter hosszú krokodilra nem bukkantak, belsejében emberi maradványokkal.

A Crainsben tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy a „hüllő vizsgálatakor az emberi maradványok mellett olyan személyes holmit” is találtak, amelyről úgy vélik, az idős nőé volt – írta meg az MTI.

Anne Cameront utoljára október 10-én látták, amikor sétálni indult a Port Douglas-i idősek otthonából, ahol élt.

A baleset miatt felerősödtek a krokodilok irtását sürgető hangok.

Egy friss tanulmány szerint a Queensland államban élő krokodilok száma emelkedik, amióta a vadászatukat az 1970-es években betiltották. Ma már olyan helyeken is felbukkannak, ahol azelőtt soha nem látták őket.

„Egyre több a konfliktus a krokodilok és a queenslandiek között, ami valószínűleg az emberek és a hüllők növekvő számának a következménye”

- állapította meg a tanulmány.

Borítókép: Illusztráció / Queensland, Australia, AFP / IAN GRIFFITHS / ROBERT HARDING HERITAGE / ROBERTHARDING

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!