Dunaújváros

2014.10.06. 14:10

Új helyen várja a betegeket Dr. Szabó Ignác

Dunaújváros – Új háziorvosi rendelőt adtak át hétfő délelőtt a Technikum városrészben. Dr. Szabó Ignác hétfő délután már itt fogadhatta betegeit.

Szabó Szabolcs

Olvasóink már többször is találkozhattak Dr. Szabó Ignác nevével lapunkban. A háziorvos egyike volt azoknak, akinek rendelése a Zöld Rendelőintézet bezárása miatt új helyre költözött. A főként technikumi betegeket ellátó háziorvosi körzet hétfőn visszaköltözött városrészébe.

Dr. Szabó Ignác - új rendelő az EU-s szabványoknak is megfelel. Fotó: Ónodi Zoltán

– A Technikum és a Dózsa II. városrész lakói többször is jelezték az önkormányzat felé, hogy a betegeknek komoly gondot jelent eljutni a Béke városrészben található rendelőbe, ezért mindent megtettünk, hogy előteremtsük a szükséges forrásokat, hogy dr. Szabó Ignác ismét a Technikum városrészben fogadhassa betegeit – fogalmazott a hétfő délelőtti átadón Nagy Zoltánné, az érintett választékkerület képviselője.

Nagy Zsolt a DVG Zrt. ágazatvezetője. Fotó: Ónodi Zoltán

Dr. Szabó Ignác hosszú éveken át küzdött azért, hogy betegeit ismét kulturált környezetben a Technikum városrészben fogadhassa. – A Zöld Rendelő bezárása után a betegek és az ott dolgozó háziorvosok is kényszerhelyzetbe kerültek. Ebben a háziorvosi körzetben 2100 embert látunk el, ebből 800 időskorú. Többségüknek napi nehézséget okozott a rendelő elköltözése. A betegek döntő része a Technikumban és a környező utcákban él, így a Gábor Áron 2/a. szám alatt található rendelő könnyen elérhető lesz számukra – mondta el lapunknak a háziorvos.

Dr. László Borbála az önkormányzat jogi és szervezési osztályának igazgatója mellett Nagy Zoltánné képviselő és Dr. Szabó Ignác háziorvos az új rendelőben.

A rendelőt is magába foglaló földszinti, önkormányzati tulajdonban álló épületrész összesen 120 négyzetméter, ám itt kapott helyet már korábban a rendőrségi körzeti megbízott irodája is.

Nagy Zsolt a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatának vezetője elmondta, a rendelő teljeskörű felújításával másfél hónap alatt végeztek a szakemberek. A beruházás összértéke bruttó hat millió forint volt, a nyílászárók cseréje pedig kétmillió forintba került. A felújítást az önkormányzat finanszírozta.

– Az új rendelő mindenben megfelel az EU-s követelményeknek. Emellett saját fűtési hálózattal látták el a szakemberek. A háziorvosi rendelő előtt új parkolóhelyeket festenek fel és külön feljárót és parkolót építenek ki a mentőautók számára is.

Szabó Ignác hozzátette, egy hét alatt költöztek át a Gábor Áron utcába munkatársaival, és a múlt héten már minden szükséges engedély megérkezett, így hétfőn délután már itt fogadhatták a betegeket. A rendelő fontosságát jelzi, hogy a 2013-as évben 14 ezer orvos-beteg találkozást regisztráltak, ez a napi rendelésre lebontva 60-70 beteget jelent. A háziorvos bízik benne, a betegek is hamar megszokják az új rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!