Dunaújváros

2014.07.15. 15:30

Vasas Szakszervezet: újabb nyári egyetem

Dunaújváros-Gyöngyös - Dunaújvárosi érdekvédők részvételével bonyolították le július elején a vasasok képzését.

Pekarek János

Huszonhatodszor gyűltek össze a Vasas Szakszervezet továbbképzésre kiválasztott aktivistái hagyományos nyári egyetemükre a közelmúltban, ezúttal Gyöngyös városában.

A kétnapos összejövetelen előbb Magyarország gazdasági helyzetéről adott átfogó elemzést dr. Pogátsa Zoltán közgazdász és szociológus, értesültünk a résztevőktől.

A szakszervezeti aktivisták konkrét érdekvédő tevékenységek bemutatása után a munkaügyi és a döntőbírói szolgáltatások tevékenységéről is tájékozódtak.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke (Fotó: Archív)

Az első napi előadások alkalmával a szakszervezetek helyzetéről és az új jogszabályok körülményei közötti feladatairól, valamint a Vasas Szakszervezet őszi kongresszusának előkészületeiről hallgattak meg részletekbe menő előadást az aktivisták.

A második napon olyan létfontosságú kérdést vitattak meg a nyári egyetem résztvevői, mint a Vasas Szakszervezet jövőképe.

Ide tartozik két kampány is: a Legyünk többen piros-kék(b)en! című tagszervező akció, és a Szakszervezeti tagság, mint szolgáltatási portfólió kezdeményezés.

A nyári egyetemet Bíró Béla szakszervezeti elnök értékelte kiválóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!